Dry needling nodig in Nijmegen

Methode Dry needling in Nijmegen is heel fijn als je last hebt van stijfheid of enorme last hebt van pijn. Wat is Dry needling in Nijmegen precies? Bij Dry needling in Nijmegen worden de trigger points van de pijn aangepakt door middel van een naald. Bij pijnklachten, stijfheid is dry needling in Nijmegen een volmaakte behandeling. Nu vraag je je af wat zijn dan precies trigger points en hoe weet ik of deze behandeling past bij mijn klacht? Een trigger point is de plek waar de spier ietwat is verdikt, deze plek is zeer gevoelig. Een makkelijkere omschrijving kan zijn de knopen die je kan voelen als je gemasseerd wordt, dat kunnen ook verdikte spieren. Deze knopen kunnen ook verholpen worden door dry needling Nijmegen. Deze gevoelige behandeling is vaak effectiever en het resultaat is langduriger dan het gewoon los masseren. Het is wel aan te raden om na de behandeling een dag rustig aan te doen wat betreft sporten etc. Zo gun je je spieren om te herstellen van de klap die ze krijgen. 

Hoe werkt dry needling?

Bij dry needling Nijmegen zorgt een fysiotherapeut ervoor dat de verdikking in de spieren verholpen worden door middel van dunne naaldjes. Deze naaldjes worden kort in de verdikking geprikt. Door dit prikje zal de spier zich ontspannen. Het geeft snel effect en na een aantal behandelingen zullen de klachten van de verdikkingen verminderd zijn of helemaal verdwenen zijn. Hoe langer je met klachten rondloopt hoe groter de kans is dat de pijn naar meerdere plekken uitstraalt. Deze verdikkingen kunnen een nadeel zijn op het herstel van de spieren maar het heeft ook een nadelig effect op de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Na een dry needling behandeling in Nijmegen kan de plek waar de naaldjes in geprikt zijn heel beurs en pijnlijk aan voelen. Door middel van het zachtjes los te masseren en een beetje te koelen zal dit gevoel minder zijn. De behandeling is niet pijnloos maar het effect is zeker snel te merken.Wat kan een haptonoom in Haarlem voor jou betekenen?

Een bezoek aan de haptonoom in Haarlem kan soms best handig zijn als je last hebt van diverse problemen of tegen obstakels aanloopt in je leven. Een haptonoom Haarlem kan helpen om sturing en richting te geven naar welke kant je op kunt gaan.  Dat kan op diverse vlakken zijn. Zo kan het zijn dat je relatie bijvoorbeeld niet lekker loopt of dat je ontevreden bent over het leven wat je leidt. Of je het gevoel dat je niet alles uit je werk of leven haalt wat je zou kunnen doen, er is nog onbenut potentieel. Je weet alleen niet precies hoe je dat moete doen en waar je moet beginnen. Een haptonoom Haarlem kan je hiermee helpen en meer sturing geven.

Hoe werkt een haptonoom?

Een bezoek aan de haptonoom Haarlem is niet te vergelijken met een bezoek aan een coach of psycholoog. De manier van werken is namelijk heel anders. Een haptonoom uit Haarlem houdt zich bezig met het aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van hoe jij je voelt en hoe deze gevoelens in je lichaam zijn opgeslagen. De haptonoom Haarlem gelooft namelijk dat als jij tegen problemen aanloopt dat je lichaam diverse blokkades oproept waardoor je niet meer in contact staat met je gevoelens. Hoe werkt het dan? De haptonoom in Haarlem raakt je aan en daarna kunnen er bepaalde gevoelens loskomen. Jij komt daardoor in contact met gevoelens die in jouw lichaam zijn opgeslagen en je kan zo meer bewust worden van jezelf. Hierdoor kan je beter leren begrijpen wat voor blokkades je in je lichaam hebt of waarom je pijn voelt. Daarna ga je samen met de haptonoom Haarlem daarover in gesprek. Waarom voel jij je zo of wat roept deze gevoelens op. Met een omweg leer je jezelf beter kennen en krijg je handvatten of antwoorden op de dingen waar je mee zit.