Zuiniger leven en mooie verlichting!

Thealternative

Een belangrijk onderwerp en thema van de afgelopen jaren is het klimaat. Het gaat niet de goede kant op. We proberen allerlei dingen uit zodat we bij kunnen dragen aan een beter en gezonder klimaat. Gelukkig zijn er ook een paar effectieve dingen waarmee jij ook iets kan bijdrage aan een beter klimaat. Een van de eenvoudigste manieren is energie besparen. Het enigste wat je moet te doen is je verlichting nakijken in je woning. Kijk eens rond: welke lichtbronnen zitten er in de lampen? Als er gloei- of halogeenlampen in zitten is de kans groot dat je energie verspilt. Dit wil je natuurlijk voorkomen want dit is niet alleen jammer voor het milieu maar ook voor je portemonnee. In deze blog over ledlampen vertellen we je meer over waarom ledlampen zoveel beter zijn voor een gezond milieu.

Ledverlichting, maar waarom dan?

Ledlampen zijn dan wel duurder, maar ze gaan dan ook veel langer mee, waardoor je uiteindelijk minder vaak naar de winkel hoeft om verlichting aan te schaffen. Dat scheelt moeite en is duurzamer. Ook verbruikt ledverlichting minder energie, waardoor jouw energierekening flink omlaag gaat. Vervang dus je spotjes met led downlights. Daarmee verbeter je de zuinigheid van je woning ontzettend erg.

Voordelen van ledverlichting

In de blog hebben we het over de financiele voordelen gehad, maar hoe komt dit tot stand? Dit komt door de warmte die de lampen uitstralen. Gloei- en halogeenlampen gebruiken maar tien procent van de energie voor licht, de rest gaat op aan de warmte die ze uitstralen. Niet erg duurzaam dus. Als we kijken naar ledlampen gaat 90% van de energie naar de verlichting. Wil je graag leven in een duurzame omgeving? Zet dan een eerste stap met ledverlichting. Ledverlichting doet namelijk echt waarvoor ze gemaakt zijn; licht geven. Wil je graag nieuwe ledverlichting aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ledlichtstunter.nl. Deze partij heeft een groot assortiment, waardoor er altijd wel een lamp bij zit die jij zoekt!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/