The Alternative
Image default
Woning en Tuin

Zwembaden aanleggen met een beperkt budget

Wie droomt er niet van, een eigen zwembad in je tuin. Het budget is voor iedereen verschillend maar niet onmogelijk om met een beperkt budget een zwembad aan te leggen in je tuin. De kosten van een zwembad zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het soort zwembad dat je wilt en het materiaal van het zwembad zijn belangrijke factoren bij de aanschaf. De grootte van zwembaden, de leveringskosten en de installatie kunnen bepalend zijn voor je keuze. Het uitgraven van je zwembad kan medebepalend zijn wanneer je een zwembad wilt aanleggen.

Een opzetzwembad in je tuin

Een opzetzwembad kun je tijdelijk of permanent plaatsen. Wanneer je kiest voor een tijdelijke plaatsing, dan kun je beter een opzetzwembad kiezen die niet te groot is en die weer snel opgeborgen kan worden. De grotere modellen zijn geschikt om permanent aan te leggen in je tuin. Bij een opzetzwembad dien je nog apart een filterpomp, afdekzeil, onderhoud producten bij te kopen.  

Een opzetzwembad kun je volledig inbouwen, half inbouwen of gewoon op de grond plaatsen. Een opzetzwembad kun je ingraven in je tuin wanneer je dit permanent en volledig wilt plaatsen. Een opzetzwembad is verkrijgbaar in verschillende vormen. Je kunt kiezen uit een rechthoekig, rond, ovaal, of vierkant opzetzwembad. Een opzetzwembad kan uit verschillende materialen bestaan. De volgende materialen zijn mogelijk voor de zijwanden van het zwembad. Geen behuizing, wel pvc folie en frame (de kleine zwembaden

  • Een houten behuizing met pvc folie

  • Een metalen behuizing met pvc folie

  • Een kunststof behuizing met pvc folie

De prijzen van zwembaden kunnen verschillen. Een opzetzwembad kun je zo duur maken als je zelf wilt. Natuurlijk is een bouwkundig zwembad of kunststof zwembad altijd beter. Een opzetzwembad kan een goed alternatief zijn wanneer je maar een beperkt budget hebt. Een opzetzwembad is verkrijgbaar vanaf 150 euro en kan oplopen tot 2000 euro. Voor dat bedrag heb je wel een zeer groot zwembad waar veel mensen in zouden kunnen zwemmen.

Een stalen inbouw zwembad aanleggen in de tuin

Je kunt ook kiezen voor een stalen inbouw zwembad. De materialen van dit zwembad zijn voordeliger dan bijvoorbeeld polyester. Je kunt het zwembad laten ingraven of gebruiken als opbouwzwembad. Wanneer je het laat ingraven zijn daar kosten aan verbonden. Het tarief voor de vakman die het aanlegt. Als je de stalen inbouw zwembad gebruikt als opbouwzwembad zal dit een stuk goedkoper zijn want je hoeft niet te graven. Een stalen inbouw zwembad kun je laten aanleggen voor ongeveer 5000 euro.

Zwemmen in een plunge pool

Een plunge pool is een goed alternatief wanneer je maar een klein budget hebt. Het is een zwembad dat binnen je budget kan passen. Een groot zwembad laten aanleggen kost soms wel 20.000 euro. Als je een beperkt budget hebt dan kun je een plunge pool al kopen vanaf 5000 euro. 

Een plunge pool is een zwembad, alleen een stuk kleiner. Een plunge pool heeft een lagere aanschafprijs en is ideaal voor mensen met een beperkt budget.