The Alternative
Eten en drinken

5 redenen waarom kool de onbezongen held onder groenten is

Als er één onbezongen held van de groenten wereld is, dan moet het kool van elke soort zijn. Wil je een mooie huid hebben? Eet kool! Wil je snel afvallen met iets magisch in je dieet? Eet witte kool! En vooral als je een goed immuunsysteem wilt hebben? Het is tijd om naar kool te gaan!

Dat is echter niet alles dat we hier willen benadrukken, aangezien dit de meest voorkomende voordelen zijn die men overal op internet of in een tijdschrift kan vinden.

Er is meer waarover we u willen informeren en ze beginnen hieronder!

1.  Sommige gezondheidsvoordelen zijn onverslaanbaar!

Als je kijkt naar alle gezondheidsvoordelen die kool te bieden heeft, dan zul je uiteindelijk merken dat ze erg op broccoli lijken – vooral omdat ze tot dezelfde plantenfamilie behoren.

Kool is krachtig en rijk aan bètacaroteen, vitamine C en vezels. De vitamine C van kool is specialer omdat het gifstoffen vermindert die de hoofdoorzaak blijken te zijn van artritis, jicht en huidziekten. Bovendien, wanneer dat alleen niet genoeg is, heeft kool ook het potentieel om het risico op specifieke soorten kanker te verminderen, waaronder de dodelijke colorectale kankers.

2.   Het is Chea en kan het hele jaar door worden gevonden

Het beste van kool is dat je er een grote verscheidenheid aan zult vinden op de markt, waaronder groen, savooiekool, rood, Napa, paksoi en spruitjes (wat eigenlijk een kleine koolbloem is). van het feit dat ze het hele jaar door van alle soorten kool kunnen genieten.

En dan komt met variatie ook smaak en daarom zul je sommige soorten kool vinden, zoet, mild, zacht als sla en ook andere keihard en goed om te versnipperen.

3.   Het gaat langer mee in de koelkast!

Met alle voedingsvoordelen van dien: als je de kool op de juiste manier gaat bewaren, kan hij gemakkelijk 3 weken tot 2 maanden in de koelkast blijven staan. Bovendien, als er regelingen zijn getroffen voor waterkelder omstandigheden, kunt u verwachten dat deze ook langer meegaat.

Maar met dat gezegd zijnde, vergeet niet om belangrijke tips te volgen, zoals het opbergen in een hydratatie lade en denk er nooit aan om de buitenste bladeren te verwijderen voor gebruik.

4.   De beste veelzijdige groente

Je kunt de plakjes in soepen en salades doen, of je kunt het ook in koolsalades versnipperen. Je kunt het roerbakken met uien en appels of je kunt er ook voor kiezen om het te fermenteren tot zuurkool. Ook als het allemaal niet genoeg is, kun je het altijd stomen, koken, braden, roosteren of zelfs grillen.

5.   Last but not the least, gewichtsverlies en een mooie huid!

Hoewel velen van jullie misschien hebben gehoord over het kool dieet, zul je maar 33 calorieën vinden in een kop gekookte kool, samen met een laag vetgehalte en veel vezels.

Daarnaast zorgt het dagelijks eten van spitskool ervoor dat je huid er gezond, strak, vlekvrij en stralend uitziet.