The Alternative
Electronica en Computers

Efficiënte en veilige communicatie

Als je een groep mensen wilt rondleiden door je fabriek, magazijn of productie-omgeving, is dat niet altijd even gemakkelijk te verstaan. De grootte van de groep of het omgevingsgeluid spelen vaak een rol. Om dit in goede banen te leiden en je gasten een duidelijke uitleg en/of toelichting te geven, bieden wij je een geschikt rondleidingsysteem aan. De AXIWI tour headsets voor fabrieken!

De rondleider (gids of spreker) heeft de keuze uit een aantal verschillende microfoons. De meeste rondleiders zullen een microfoon kiezen die op het hoofd geplaatst wordt. Dit kan met een hoofdband of in de vorm van een nekband die over het oor gedragen wordt, zodat men altijd beide handen vrij heeft. Bij beide microfoons wordt de microfoon vlak voor de mond geplaatst, zodat de afstand tussen de microfoon en de mond gelijk blijft. Dit geeft een constant geluidsniveau en minimaliseert achtergrondruis in de microfoon.

De hoofdband- en/of halsbandmicrofoon is verbonden met de zender, die met een halsband om de hals hangt of aan de tailleband gedragen wordt. Desgewenst kan men de zender ook als handmicrofoon gebruiken met een insteekmicrofoon, het is ook mogelijk een aparte audiobron (mp3 speler) op de zender aan te sluiten.

Alle deelnemers krijgen een ontvanger met bijbehorend (wegwerp) oortje om de rondleiding en/of uitleg te volgen. De ontvangers worden geleverd met een halskoord en een riemklem en worden door hun lichte gewicht niet als storend ervaren bij het dragen ervan. De ontvangers en zender hebben meestal allemaal toegang tot meerdere kanalen en elk toestel heeft een LED-lampje om te zien of er ontvangst is (zender en ontvanger moeten natuurlijk op hetzelfde kanaal ingesteld zijn).