The Alternative
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over gebruikte palletstellingen

Elk groot bedrijf, voornamelijk groothandels en transportbedrijven, zijn in het bezit van minstens een magazijn waar zij al hun goederen en spullen opslaan. Het is van belang dat deze ruimtes genoeg ruimte ter beschikking hebben om huidige en nieuwe goederen op een overzichtelijke manier te ordenen. Het is alleen echter zo dat veel bedrijven en ondernemers kampen met een bevoorradingsprobleem, vooral wanneer een bedrijf constant aan het groeien is.

 

Soms is het ook nog eens zo dat niet alle bedrijven genoeg geld hebben om een of meerdere magazijnstellingen aan te schaffen om dit bevoorradingsprobleem op te lossen. In dit soort gevallen is het misschien een optie om een gebruikte magazijnstelling of palletstelling aan te schaffen.

 

Wanneer je een palletstelling gebruikt, dan zul je merken dat je er veel baat bij zal hebben, zeker als hij tweedehands is. In dit blog leggen we je alles uit over gebruikte palletstellingen.

Wat is een (gebruikte) palletstelling?

De naam van de palletstelling spreekt al voor zich: het is letterlijk een stelling waarop bedrijven of ondernemers pallets of goederen op plaatsen, zodat hun magazijn overzichtelijk blijft ingericht. Vaak zijn deze pallets of goederen van verschillende gewichten en formaten, dus om de juiste palletstellingen te kiezen, moet je kijken naar de goederen die je er op zal opslaan. Het draagvlak van een palletstelling bestaat meestal uit hout of metaal, maar ook dit hangt af van het maximale gewicht van de producten die een palletstelling zal dragen.

Een gebruikte palletstelling: de voor- en nadelen

In het geval dat een bedrijf niet genoeg geld ter beschikking heeft om nieuwe palletstellingen aan te schaffen, dan is het mogelijk om tweedehandse palletstellingen te kopen. Vele leveranciers leveren ook al gebruikte palletstellingen. De levertijd is dan ook vaak minder bij gebruikte palletstellingen, omdat ze al van tevoren gemaakt zijn en dus al klaar staan om mee te genomen worden. Er zitten wel wat nadelen aan een gebruikte palletstelling: je moet van tevoren nauwkeurig checken of ze nog in goede staat bevinden.