The Alternative
Image default
Bedrijven

Alternatieve schoonmaaktips!

Niet iedereen is een poetsfriemel. Gelukkig, want je kunt er natuurlijk ook in doorslaan en dan gaat het jou beperken in jouw leven. Toch wil menigeen, het huis wel iets schoner dan nu lukt. Wil jij jouw huis beter schoonmaken, maar ontbreekt jou de motivatie telkens weer? Dan heb je hier de gouden tip!

Maak het schoonmaken leuker

Zo simpel is het eigenlijk. Voor nu voelt het wellicht als een noodzakelijk kwaad. Als je er echter anders tegenaan kijkt, kun je de drempel verlagen. Hoe doe je dat dan, het schoonmaken leuker maken? Dat is eigenlijk niet eens zo moeilijk. Het is alleen wel even zoeken wat voor jou werkt. Hier volgen wat opties, daar zit vast iets bij dat voor jou gaat werken.

Maak een uitdaging van het schoonmaken, spreek met jezelf af dat je het schoonmaken bijvoorbeeld steeds sneller leert te doen. Maak gerust gebruik van een stopwatch. Je zult zien dat het een leuke tak van sport kan zijn.

Zorg ervoor dat je alle schoonmaakspullen in huis hebt. Doe het daarbij geheel in jouw stijl. Heb jij een fetisj voor roze? Werk dan bijvoorbeeld met allemaal leuke roze schoonmaakmiddelen. Hou jij ervan dat alles zo duurzaam mogelijk moet zijn? Ga dan jezelf elke keer na twee weken of zoiets, belonen met een duurzaam alternatief schoonmaakmiddel. Op deze manier maak je helemaal in jouw stijl schoon.

Klaar? Handreiniging en bijhouden

Ben je klaar met schoonmaken? Ga dan even jouw handen schoonmaken met handreiniging. Met handreiniging ben je zelf ook weer lekker schoon. Maak er vervolgens een gewoonte van om elke dag iets te doen. Je kunt het gewoon integreren, net zoals je dat ooit hebt gedaan met tandenpoetsen. Hoe doe je dat?

Dat doe je door van schoonmaken een zen oefening te maken. Het is jouw ultieme meditatie. Je kunt bijvoorbeeld afwassen en ondertussen fijne ademhalingsoefeningen doen. Je zult zien dat er een wereld voor je opengaat.

https://omnimar.nl/42-handreiniging