The Alternative
Image default
Woning en Tuin

Altijd het perfecte gazon met kunstgras

Het gras is groener bij de buren? Niet wanneer je kiest voor kunstgras in je tuin. Waar dit gras er vroeger misschien wat nep uitzag, is de techniek inmiddels zo ver gevorderd dat het gras niet van echt te onderscheiden is. Niet alleen het uiterlijk van het gras lijkt levensecht. Wanneer je met je blote voeten over je nieuwe gazon loopt, lijkt het net alsof je over echt gras wandelt. Ontdek hier alles wat je moet weten over kunstgras.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Een kunstgras tuin biedt allerlei voordelen die je niet hebt wanneer je een normaal gazon laat aanleggen. Het grootste pluspunt is natuurlijk het weinige onderhoud. Je grasmaaier mag in de schuur blijven staan en je hoeft het gazon ook niet te bemesten of water te geven. Er groeit ook geen onkruid tussen de graspollen. Ondertussen geniet je wel het hele jaar van een prachtig groen gazon, zonder kale plekken of verkleuringen. Het zachte kunstgras is zelfs een goede ondergrond voor speeltoestellen en is bestand tegen zwembadwater met chloor, zodat je zorgeloos van je tuin geniet.

Het perfecte kunstgras voor iedere tuin

Het mooie aan kunstgras is dat je het uiterlijk van je gazon helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen. Je hebt niet alleen de keuze uit verschillende tinten groen, maar ook uit verschillende graslengtes. Je kunt een enorm strak gazon aanleggen, waarbij het lijkt alsof je net met de grasmaaier in de weer bent geweest. Houd je meer van een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor kunstgras met verschillende lengtes, waardoor je gazon er heel organisch uitziet. De grassprieten kunnen een lengte tussen 10 en 60 millimeter hebben, waardoor je helemaal in de hand hebt hoe je gazon er uiteindelijk uit gaat zien. Kunstgras is ook in verschillende diktes verkrijgbaar. Des te dikker en zwaarder het gras, des te luxer en zachter het aan zal voelen.

Hoe leg je kunstgras aan?

Een belangrijk pluspunt van kunstgras is dat het aanleggen helemaal niet ingewikkeld is. Je hoeft het werk slechts één keer te doen, waarna je jarenlang geniet van een perfect gazon. Dit in tegenstelling tot normaal gras dat je moeit inzaaien en goed moet onderhouden om een gelijkmatig resultaat te krijgen. Voordat je het kunstgras aanlegt, moet je eerst de grond vrijmaken. Vervolgens leg je een zandbed aan dat je gelijkmatig aantrilt. Het gras zal uiteindelijk de vorm van het zand volgen, dus een strak zandbed zorgt voor een strak gazon. Een stabilisatiedoek zorgt voor goede hechting en voorkomt dat er onkruid tussen het gras groeit. Nu hoef je het grastapijt alleen maar uit te rollen en met speciale tape te bevestigen. Daarna is het tijd om van je gloednieuwe gazon te genieten.

https://www.kunstgrasdirect.nl