The Alternative
Zakelijk

Bureau kopen? Hier moet je op letten om een miskoop te voorkomen.

Bureaus zijn er in ontelbare kleuren, maten, afwerkingen en kwaliteiten. Zo zijn er verschillende soorten bureaus welke stuk voor stuk een eigen doel dienen of marktsegment hebben. Maar waar moet je nou op letten als je een nieuw bureau wil bestellen op internet? We leggen het je uit zodat jij geen miskoop zal hebben. 

Welke soorten bureaus zijn er allemaal?

We willen het niet te lastig maken maar het is wel belangrijk om vooraf te begrijpen welke soorten bureaus er allemaal bestaan en waar ze het meest geschikt voor zijn. 

  • Ouderwets bureau (niet ergonomisch verantwoord)
  • Verstelbaar bureau (ergonomisch verantwoord)
  • Zit sta bureau (zeer ergonomisch verantwoord)

Pas op voor ouderwetse bureaus

Ouderwetse bureaus zijn meestal niet verstelbaar en daardoor ergonomisch zeer onverantwoord. Het enige scenario waarin je een niet-verstelbaar bureau zou gebruiken is wanneer je precies de juiste lichaamsmaten hebt zodat je ergonomisch aan het bureau kan werken. Voor 99% van de wereldbevolking (jij dus waarschijnlijk ook) zal dit helaas niet het geval zijn waardoor ze een verstelbaar bureau nodig hebben om gezond te kunnen werken. Waarom bestaan oude niet-verstelbare bureaus dan nog? Soms zijn het antieke erfstukken. Een kwestie van emotionele waarde dus. In andere gevallen is het een klassiek ontwerp en dient het bureau voornamelijk als statussymbool. Begrijpelijk maar wij adviseren toch om een verstelbaar bureau te kopen in plaats van dagelijks allerlei lichamelijke klachten op te lopen. 

De gouden standaard: Verstelbare bureaus

Verstelbare bureaus zijn in meer en mindere mate ergonomisch verantwoord. Als een bureau in hoogte verstelbaar is moet je alleen nog even controleren wat de minimum- en maximum hoogte van het werkblad is. Vooral personen met een boven- en ondergemiddelde lengte dienen voor aankoop goed te controleren of ze het bureau wel correct kunnen instellen voor hun lengte. Het grote voordeel van verstelbare bureaus is dat je in combinatie met de juiste bureaustoel altijd ergonomisch kan werken. 

Zit sta bureaus: Trend of de nieuwe standaard?

Zit sta bureaus zijn net zoals verstelbare bureaus verstelbaar. Het grote verschil is dat zit sta bureaus veel hoger ingesteld kunnen worden dan een regulier verstelbaar bureau. Door het werkblad hoger in te stellen kan je staand werken. Naast de verschillende hoogte is (afhankelijk van de prijsklasse) ook het gemak waarmee je het bureau versteld een stuk beter dan bij een standaard verstelbaar bureau. Dit is gedaan omdat je zit sta bureaus vaak afwisselend zittend en staand zal gebruiken, dit is namelijk de beste manier van werken met dit type bureau. Reguliere verstelbare bureaus zal je veel minder vaak hoeven te verstellen, eigenlijk alleen bij het neerzetten en weghalen of als er iemand anders aan je bureau komt te zitten. Daarom is het bij dit type bureau minder belangrijk dat het verstellen zeer gemakkelijk en snel kan. 

Conclusie?

Laat oude bureaus links liggen en kies op zijn minst voor een verstelbaar bureau. Als je het budget hebt en je wil graag afwisselend staand en zittend werken dan is een zit sta bureau de beste keus. Geen slecht idee want het is ook nog een supergoed voor je doorbloeding waardoor je je beter voelt en productiever kan werken!

Voor meer info : website bezoeken