The Alternative
Image default
Bedrijven

Co packing van Macropack

Co-packing is een dienst die wordt aangeboden door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verpakken van producten. Co-packers zijn verantwoordelijk voor het gehele verpakkingsproces van producten, zowel food als non-food. Dit omvat diverse verpakkingsmethoden en diensten zoals doseren, afvullen, verpakken, verpakkingsontwerp en logistiek. Door gebruik te maken van co-packing kunt u als bedrijf tijd en geld besparen, omdat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten en de co-packer zich bezighoudt met het verpakken van uw producten.

Soorten productverpakkingen

Productverpakkingen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld sachets, stazakken, doypacks, pillowbags en potten. Bij co-packing bedrijven zoals Macropack zijn er diverse verpakkingsmogelijkheden beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan sachets, stickpacks, stazakken, doypacks, pillowbags, potten en voorgevormde zakken. Welke verpakking geschikt is voor uw product hangt af van verschillende factoren, zoals de vorm en grootte van het product, de gewenste uitstraling en de bescherming die de verpakking moet bieden. Bij Macropack kunt u terecht voor advies over welke verpakkingsmethode het beste bij uw product past.

Wettelijke eisen voor productetikettering in Nederland

Als u producten op de markt brengt, bent u verplicht om aan bepaalde wettelijke eisen voor productetikettering te voldoen. In Nederland moeten bijvoorbeeld de productnaam, ingrediëntenlijst, voedingswaarde, allergeneninformatie, houdbaarheidsdatum, fabrikant/adresgegevens, gewicht/volume, bereidingsinstructies en batchnummer vermeld worden op de verpakking. Deze informatie is belangrijk voor de consument, zodat deze precies weet wat hij koopt en wat de inhoud van het product is. Bij co-packing bedrijven zoals Macropack wordt er nauwlettend op toegezien dat de wettelijke eisen voor productetikettering worden nageleefd.

Voedselveiligheid en kwaliteitsborging in co-packing

Bij co-packing is voedselveiligheid en kwaliteitsborging van groot belang. Dit geldt niet alleen voor de producten zelf, maar ook voor de verpakkingen waarin deze worden geleverd. Om de kwaliteit van de producten te behouden, moeten productverpakkingen lekdicht zijn. Co-packing bedrijven moeten ervoor zorgen dat de producten en verpakkingen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Zo zorgt Macropack, als een voorbeeld van een co-packing bedrijf, voor productveiligheid en kwaliteit door te voldoen aan strenge certificeringseisen, waaronder de FSSC 22000- en SKAL-certificaten.

Aanpassingsmogelijkheden bij co-packing

Bij co-packing zijn er verschillende aanpassingsmogelijkheden mogelijk. Zo kunnen producten op maat bedrukt en verpakt worden. Er zijn verschillende manieren van afvullen en doseren, soorten verpakkingen en gebruikte materialen, ontwerp en manier van inpakken. Het is belangrijk dat de productverpakkingen aantrekkelijk zijn omdat dit klanten aantrekt en het product onderscheidt van andere producten. Een co-packing bedrijf kan u hierbij helpen door verschillende opties te bieden en u te adviseren over de beste keuzes die bij uw product passen.

https://www.macropack.nl/