The Alternative
Image default
Zakelijk

CO2-uitstoot en mobiliteit: hoe ritregistratie en blackbox kunnen helpen

Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het is echter ook een van de grootste bronnen van CO2-uitstoot. Om deze uitstoot te verminderen, zijn er verschillende maatregelen genomen, waaronder de verplichte registratie van CO2-uitstoot door werkgevers. In dit artikel zullen we bespreken hoe ritregistratie en blackboxen kunnen helpen bij het verminderen van CO2-uitstoot.

Blackbox 

Een blackbox is een apparaat dat in voertuigen wordt geïnstalleerd om informatie over het rijgedrag van de bestuurder vast te leggen. Het apparaat kan informatie verzamelen over de snelheid, het remmen en het accelereren van het voertuig. Deze informatie kan worden gebruikt om het rijgedrag van de bestuurder te analyseren en te verbeteren. Door het rijgedrag te verbeteren, kan de CO2-uitstoot worden verminderd.

Ritregistratie 

Ritregistratie is een systeem waarbij alle zakelijke ritten en woon-werkverkeer van werknemers worden geregistreerd. Dit systeem is verplicht voor werkgevers met 100 werknemers of meer. Door alle ritten te registreren, kan de werkgever inzicht krijgen in het aantal kilometers dat wordt afgelegd en de CO2-uitstoot die hiermee gepaard gaat. Op basis van deze informatie kan de werkgever maatregelen nemen om de CO2-uitstoot te verminderen.

CO2-uitstoot en mobiliteit 

Mobiliteit is verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Het verminderen van deze uitstoot is daarom essentieel om de klimaatdoelstellingen te halen. Door gebruik te maken van ritregistratie en blackboxen kunnen werkgevers inzicht krijgen in het rijgedrag van hun werknemers en maatregelen nemen om de CO2-uitstoot te verminderen.

 

In dit artikel is besproken hoe ritregistratie en blackboxen kunnen helpen bij het verminderen van CO2-uitstoot. Om deze uitstoot te verminderen zijn er verschillende maatregelen genomen, waaronder de verplichte registratie van CO2-uitstoot door werkgevers. Dit systeem is verplicht voor werkgevers met 100 werknemers of meer. Door alle ritten te registreren, kan de werkgever inzicht krijgen in het aantal kilometers dat wordt afgelegd en de CO2-uitstoot die hiermee gepaard gaat.

 

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/