De 10 beste tips om blaren tijdens het roeien te voorkomen

Mensen die vaak roeien kennen het wel, blaren op de handen en op de billen. Door de wrijving tussen je huid en de roeispaan of met het zitje op de roeimachine, krijg je last van een geirriteerde huid met blaren als gevolg. In dit artikel geven we je tips om pijn aan de handen en billen zoveel als mogelijk te voorkomen.

 

 

Blaren op de handen tijdens het roeien voorkomen

Om blaren op je handen te voorkomen tijdens het roeien kun je roeihandschoenen dragen. Hierdoor blijft de wrijving tussen je huid en de roeispaan beperkt.

Zeker wanneer je handen nat worden tijdens het roeien kunnen je handen snel geïrriteerd worden en zijn roeihandschoenen geen overbodige luxe.

Niet alleen voorkomen handschoenen blaren tijdens het roeien, het geeft je ook meer grip op de roeispaan.

Wanneer je handschoenen gewoon niet zo handig zijn, kun je er ook voor kiezen om een laag textiel onder of over je handen te dragen tijdens het roeien. Al zijn handschoenen wat ons betreft wel heel wat gemakkelijker.

 

Blaren aan de billen tijdens het roeien voorkomen

Tijdens het roeien kun je ook blaren aan de billen krijgen. Dit komt door het constante drukken van je billen op de zitting in een roeibootje of kayak. Wanneer je blaren aan de billen ontwikkel worden ze snel erg geïrriteerd en pijnlijk als gevolg van overmatige druk.

Om dit te voorkomen is je beste optie om een roeiboot of roeimachine te gebruiken waar je comfortabel in zit. Eventueel kun je een kussen gebruiken dat op de zitting van het roeibootje of kayak wordt gelegd. Dit zal er voor zorgen dat je minder snel pijn hebt aan je billen tijdens het roeien.

 

Roeiblaren verzorgen

Wanneer je blaren aan de billen krijgt, kun je een warm kompres met wat ontsmettingsalcohol op de geïrriteerde huis leggen en dit even aandrukken. Dit zal de pijn wat verlichten. Ook een zalf als Voltaren kan helpen om de pijn te verlichten.

Blaren aan de handen kun je op dezelfde manier verzorgen. Een warm kompres met wat ontsmettingsalcohol kan infecties voorkomen.

 

 

Blaren open prikken

Wil je echt van de blaren door het roeien af? Dan kiezen veel mensen er voor om de blaren open te prikken. Echter dit doe je best wel met de nodige hygiënische voorschriften.

Ontsmet de blaar eerst goed, en prik vervolgens aan de blaarrand om zo de lucht uit de blaar te kunnen duwen. Nadien een pleister of kompres op de blaar aanbrengen totdat de huid volledig is genezen.

Wanneer je een blaar open prikt is het belangrijk om te weten dat dit ernstige infecties kan veroorzaken en dat je dus heel hygiënisch te werk moet gaan.

 

Meer weten over blaren door roeien? Lees dan het artikel over blaren door roeien op Love4Fitness.

https://www.love4fitness.nl