The Alternative
Image default
Financieel

De basics van het beleggen

Beleggen, dat kan iedereen! Maar of ook iedereen succesvol kan beleggen, dat ligt uiteraard volledig aan jezelf. Waar veel mensen nog altijd met het idee rondlopen dat beleggen meer geluk dan wijsheid is, is dit absoluut niet het geval. Door je te verdiepen in de markt en in een bepaalde sector, weet je op ten duur exact wat er speelt. Je kunt je voorstellen, dat wanneer er een bedrijf is, die net flinke financiële klappen heeft gehad, deze op de beurs een stuk minder waard zal zijn. Door allerlei verschillende analyses kun je namelijk eenvoudig bepalen wat een aandeel eigen waard zou moeten zijn. Omdat het wellicht voor een beginner nog wat ver gezocht is, hebben we hier eerst de basis voor je.

Welke sector kies je?

De kans dat je als beginner direct exact weet wat je moet doen, die is natuurlijk vrij klein. Toch kun je door goed onderzoek te doen en logisch na te denken ook als beginner de pareltjes er tussenuit vissen. Wil jij weten hoe je dit exact kunt doen, leer het op tradenkunjeleren.nl. De eerste stap is door voor jezelf logisch na te denken hoe de wereld er op dit moment uitziet en hoe je verwacht dat dit over enkele jaren zal zijn. Zo speelt tech natuurlijk een ontzettend grote rol. Door te investeren in succesvolle tech bedrijven, zal je zien dat jouw vermogen op lange termijn ook zal gaan groeien.

Doe altijd je eigen onderzoek

Wanneer de buurman op de hoe je verteld dat je moet investeren in een bepaald aandeel, dan is dit natuurlijk vaak op basis van emotie. Tenzij Warren Buffet bij je om de hoek woont, maar gezien zijn vermogen schatten we dan zo in dat ook jij geen kleine speler bent in de financiële wereld. Ondanks het feit dat hij nog steeds in z’n huis van 40 jaar geleden woont, is hij één van de meest succesvolle beleggers ooit en waarom? Doordat hij de magische woorden uitsprak; ‘iedereen wil snel rijk worden, maar niemand langzaam’ dat klopt natuurlijk als een bus! Want met de juiste kennis en voldoende geduld, kun ook jij succesvol belegger worden.

 

Lezen, lezen en nog eens lezen

Begin je net, dan is kennis vergaren de eerste investering die je moet doen. Of het nu gaat om het lezen van een plus500 review of een etoro review, dat maakt helemaal niets uit. Door alles te lezen wat er op het internet te vinden is, kom je steeds dichtbij de uiteindelijke informatie die je zoekt.