The Alternative
Image default
Electronica en Computers

De beste battlestations van deze tijd

Een game PC is een van de vetste dingen die je kunt kopen. Video games zijn in principe één van de moeilijkste kunstvormen om goed te doen omdat alles gecombineerd wordt. Het heeft muziek, film(maar toch weer anders) en nog zoveel andere dingen waaronder heel erg veel technische details. Een goede game pc setup is daarom extra belangrijk. Een game pc setup wordt vaak ook wel een battlestation genoemd omdat het geheel best wel indrukwekkend is en zomaar gebruikt had kunnen worden in een Star Trek aflevering. Zo een grote PC verdient de titel battlestation echt wel. Er zijn ook heel erg veel aspecten van een battlestation. Het gaat veel verder dan alleen maar de computer zelf. Je hebt ook speakers, monitoren en andere extra dingen.

Lucht of waterkoeling

Bij lalashop kan je geweldige samengestelde game pc’s kopen waar je mooie games mee kunt spelen. Een pre-built PC is enorm handig, want je hoeft hem niet zelf in elkaar te zetten. Bij het kiezen van een pc kun je kijken of ze met lucht- of waterkoeling ingericht zijn.

Bij een battlestation is de keuze tussen lucht en waterkoeling een beslissing die zowel makkelijk als moeilijk is. Het is een makkelijke beslissing omdat waterkoeling nauwelijks beter is en veel duurder en moeilijker is om te doen. Maar waterkoeling is wel een heel erg groot stuk cooler dan luchtkoeling dus dat maakt de beslissing toch nog wel interessant. Dus als je het geld hebt of een gigantische fan bent van personal computers is waterkoeling het beste en als je wat meer pragmatisch bent kun je voor luchtkoeling gaan.

Je battlestation hoeft niet zo over de top te zijn

Maar je kunt ook gewoon refurbished computer kopen. Een battlestation zoals je hem op reddit ziet, is misschien heel erg cool maar dat is voor de hobbyisten die geld over hebben. Voor de meeste dingen hoeft het niet allemaal zo duur te zijn. Dark Souls is één van de meest geliefde video games ooit en alom geprezen. Maar grafisch gezien is het spel niet heel erg indrukwekkend. Dark Souls 3 was grafisch gezien veel indrukwekkender maar sommige mensen verkiezen Dark Souls 1 nog steeds over 3 omdat de eerste Dark Souls game de belangrijke dingen van de serie het beste deed. Zo moet je ook een PC benaderen. Kijk naar wat belangrijk is en zorg ervoor dat je dat hebt. Alleen sound engineers hebben die koptelefoons van 3000 euro nodig.

Zelf  bouwen of prebuilt battlestation?

Deze vraag is interessanter dan je denkt. Er zijn bedrijven die specifiek super dure personal computers en battlestation maken voor de mensen die zich dat kunnen veroorloven. Als je het geld ervoor over hebt is misschien wel cool om een Alien personal computer te kopen. Die zijn veel duurder dan als je de onderdelen apart had gekocht maar dan krijg je wel een super vet custom ontwerp. Als je een meer gewone PC kant en klaar wil kopen dan kun je zeker terecht bij lalahops.