The Alternative
Image default
Aanbiedingen

De beste hondenvoeding

U wilt natuurlijk het allerbeste voor uw trouwe, energieke viervoeter. Om uw hond zo energiek mogelijk te houden is het belangrijk dat de voeding die ze binnenkrijgen alles bevat wat uw hond nodig heeft en dat uw hond genoeg beweegt. De juiste hondenvoeding bevat alle vitamines en eiwitten die uw hond gezond en energiek houden. Wilt u meer weten over de beste soort hondenvoeding voor uw hond? Lees dan snel verder!

Genoeg eiwitten

Om uw hond zo gezond mogelijk te houden is het belangrijk om voeding aan te schaffen waar voldoende eiwitten in zitten. Eiwitten zitten voornamelijk in vlees of andere dierlijke producten, maar er wordt volop geïnnoveerd met vervangers. Het eiwit van insecten is namelijk een perfecte vervanging van andere dierlijke eiwitten. Door het aanschaffen van voedsel met insecteneiwit draagt u bij aan een beter milieu, voor insecteneiwit is namelijk minder water nodig en larven die voor deze voeding worden gebruikt scheiden geen schadelijke gassen uit. Bij specialisten als Zooexperte vindt u een ruim aanbod aan voeding en snacks en houd u uw hond met behulp van insecteneiwit erg gezond. Naast dat de gezondheid van deze innovatieve eiwitbron profiteert kent het nog meer voordelen. Zo hebben insecten minder ruimte nodig dan vee, is het voer recyclebaar als meststof en is er geen extra voer nodig voor het voeden van de larven. 

Hond met gevoelige maag

Als uw hond last heeft van klachten als een gevoelige maag en/of verminderde nierfunctie doet u er goed aan om over te stappen op een andere soort voeding. Zo kunt u raad vragen bij uw dierenarts om erachter te komen waar uw hond het meeste baat bij heeft. Wanneer uw hond namelijk last heeft van aangetaste nieren is deze gebaat bij speciale voeding met eiwitten. Voorkomen is beter dan genezen en daarom doet u er goed aan over te gaan op voeding met insecteneiwit. Zo gaat u namelijk gezondheidsproblemen tegen en helpt u het milieu ook nog een handje.

Beweging

Over het algemeen heeft elke hond minimaal 30 minuten beweging per dag nodig. Echter verschilt dit per hond. Zo kan een jonge hond nog geen lange wandelingen en wilde spelletjes aan. Een volwassen hond heeft echter wel minimaal 30 minuten tot een uur er dag aan beweging nodig. Wanneer uw hond erg druk is en nauwelijks stil kan zitten heeft deze meer beweging nodig, maar als deze stijf of mank lijkt bent u iets te enthousiast geweest. 

 

https://nl.zooexperte.com/