The Alternative
Image default
Bedrijven

Maastricht: de hoofdstad van Limburg

Maastricht is een van de meest geliefde steden in Nederland om een weekendje of misschien wel een weekje te verblijven. Maastricht, ook wel de hoofdstad van Limburg genoemd. Dat is niet voor niets, want Maastricht heeft zoveel moois te bieden. Natuurlijk kun je in Maastricht goed winkelen, maar er zijn ook gezellige cafeetjes, historische kerken, interessante musea en monumenten. Allemaal te bewonderen in deze stad. Om je te helpen bij je bezoek aan Maastricht zijn er vier bezienswaardigheden in dit artikel voor je opgeschreven. Misschien handig: een auto huren in Maastricht, want ook net buiten de stad zijn leuke dingen te doen.

Vrijthof

Het Vrijthof is het hart van Maastricht. Het plein wordt omringd door cafés en historische gebouwen. Je kunt de Sint-Janskerk vinden hier, maar ook de Sint-Servaaskerk. Ook liggen het Generaalshuis, het voormalige postkantoor en het stadspaleis aan het Vrijthof. Op het Vrijthof zelf staan een aantal kunstwerken en op het plein zelf worden regelmatig evenementen georganiseerd. Het Vrijthof is een echte must see als je in Maastricht bent. Als je dan toch op het Vrijthof bent, proef dan trouwens ook even de Limburgs vlaai. Super lekker, al zeggen we het zelf.

Boekhandel

Nog een must see in Maastricht: de boekhandel. De boekhandel ligt namelijk in de Dominicanenkerk. Deze kerk doet al ongeveer twee eeuwen geen dienst meer als gebedshuis. Inmiddels ligt er dus een boekhandel in de kerk. Deze boekhandel wordt ook wel een van de coolste boekhandels ter wereld genoemd. In de boekhandel vind je ook een koffiebar waar je even kunt genieten van een koffietje.

Het Bassin

Het Bassin is de jachthaven van Maastricht. Deze jachthaven vind je iets buiten het centrum. Hier is het dus handig om een auto te huren in Maastricht, zodat je er gemakkelijk heen kunt. De jachthaven ligt verscholen tussen oude fabrieken die ondertussen zijn omgebouwd tot woningen. Aan deze haven liggen het hele jaar boten en daarnaast vind je er mooie gebouwen waarin winkels, restaurants en bars in zitten.

De Helpoort

Als laatste geven we je deze bezienswaardigheid nog mee: de Helpoort. De Helpoort is de oudste stadspoort van Nederland. Deze poort dateert uit de dertiende eeuw. De poort is overgebleven van het laatste stukje van de eerste vestigingsmuur van Maastricht. De Helpoort ziet er heel middeleeuws uit door de rode houten schuttingen en de muren van steen. Door de torens aan weerszijden van de poort wordt deze poort ook wel de twee torens genoemd.

https://adremlimburg.nl/