The Alternative
Internet

De rookwinkel helpt je overstappen naar de elektronische sigaret

Wellicht overweeg jij om over te stappen op de elektronische sigaret. Je bent aan het rondkijken en zoekt informatie zodat je voorbereid de overstap kan gaan maken. Een rookwinkel kan jou helpen om alle informatie te verzamelen en kan je informeren over de ins en outs van de elektronische sigaret.

Enkele weetjes die de rookwinkel je ook kan vertellen:

  • De e-sigaret hoef je niet aan te steken, hij is tenslotte elektrisch
  • Er vindt geen verbranding plaats en hierdoor komt er in plaats van rook, damp in je longen
  • E-liquid is er in verschillende smaken, je kunt kiezen voor jouw favoriete tabakssmaak of je kunt gaan voor bijvoorbeeld een fruitsmaak
  • Wanneer je kiest voor een tabakssmaak zal deze nooit exact hetzelfde zijn als bij het roken van een normale sigaret, dit komt omdat er geen tabak verbrand wordt

Alles wat je nodig hebt voor je elektronische sigaret is verkrijgbaar in een rookwinkel

Wanneer je gewend bent aan sigaretten dan zal je je verbazen over wat er nodig is voor het roken van elektronische sigaretten. Maar schrik niet, de onderdelen schaf je aan en gaan heel erg lang mee, daarnaast koop je vaak kant en klaar pakketten waar alle benodigdheden al bij zitten zodat je direct gebruik kan maken van je elektronische sigaret.

Voor het roken van een elektronische sigaret heb je de volgende basisonderdelen nodig:

De elektronische sigaret
De sigaret zelf is beschikbaar in diverse maten en vormen. Welke voor jou het meest geschikt is kun je het beste bepalen door te ervaren. In de rookwinkel is het vaak mogelijk om de verschillende modellen uit te proberen.

Clearomizer
De clearomizer is de voorraadtank van je sigaret. Hierin doe je de e-liquid.

Coils
De coil unit bevind zich in de clearomizer, dit bestaat uit een stukje katoen of ander materiaal met daaromheen een gloeidraad. Het katoen neemt de liquid op en het gloeidraad wordt heet, hierdoor ontstaat damp. Deze damp inhaleer je vervolgens.

E-Liquids
E-liquids zijn er, zoals al eerder aangegeven, in veel verschillende smaken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een e-liquid zonder nicotine. Bij de rookwinkel kun je vragen naar je favoriete tabakssmaak of kun je andere smaken testen.

Is dampen met de elektronische sigaret iets voor jou
Of de elektronische sigaret bij jou past kan je alleen maar ondervinden door het uit te proberen. Een elektronische sigaret kan een leuke kostenbesparing opleveren. De aanschaf kan in de eerste instantie wat duurder zijn, laat je daarom goed informeren bij de rookwinkel.

Succes met de overstap.