The Alternative
Image default
Internet

Waar moet ik opletten bij het afsluiten van een internetabonnement?

Ben je van plan om binnenkort over te stappen van internet provider maar zie je door de hoeveelheid aanbieders door de bomen het bos niet meer op het web?  Geen nood, in dit artikel helpen we je een handje met handige tips waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van een nieuwe tv en internet provider. Lees verder!

Alles in 1 pakket

Naast internet thuis heeft iedereen tegenwoordig wel een mobiel telefoon abonnement met internet. Vaak is het voordeliger om te kiezen voor een alles-in-1 pakket, dit is een pakket voor internet en tv thuis en je mobiele telefoonabonnement in één. Zo’n abonnement wordt ook wel quad play genoemd. Zo heb je maar met één provider te maken en heb je dus ook maar één factuur. Wel zo overzichtelijk! Bovendien kun je hier meestal grote voordelen mee verkrijgen, denk hierbij aan extra zenders, korting op de factuur of zelfs dubbele databundels voor je telefoon. Zeker de moeite waard om te kijken of jouw provider dit aanbiedt dus!  Enige nadeel is dat je op deze manier wel gebonden bent aan één provider. Kijk dus eerst of het aangeboden abonnement wel echt het beste abonnement is dat past bij jouw verbruik. 

Tv-pakket

Hoewel je vroeger alleen via de kabel televisie kon kijken is er de laatste jaren op dit gebied veel veranderd. Zo is er inmiddels een groot aanbod in streamingdiensten te vinden. Dus het is verstandig om voordat je een tv-pakket aanschaft, te bedenken of een streaming abonnement niet beter bij jouw behoefte past.  Ga je voor een tv abonnement dan kun je kiezen uit kabel of Dsl en glasvezel. Het verschil is dat kabel-tv vaak al standaard bij je abonnement in zit. Wel betaal je in dit geval maandelijks een extra bedrag voor interactieve tv. Ga je voor een dsl- of glasvezel provider? Dan zit een televisie abonnement niet standaard in je pakket en betaal je meestal tussen de 10 en 25 euro extra per maand extra hiervoor.  

Streamen

Ga je voor een stream abonnement dan zijn er ook weer meerdere opties. Deze streamings abonnementen werken vaak via een app. Bij de meeste kun je gratis live programma’s kijken maar betaal je een klein bedrag per maand als je ook programma’s terug wilt kijken. Voordeel is dat je de app op al je apparaten zoals, televisie, smartphone en tablet kunt installeren. Zo kun je programma’s terug kijken waar en wanneer je maar wilt! 

Breedbandwinkel is de beste keuze

Ben je benieuwd geworden naar het vergelijken je huidige provider met andere providers? Op de website van breedbandwinkel vergelijk je eenvoudig de grootste providers van Nederland. Ook als je bij je huidige provider wilt blijven maar je abonnement wilt veranderen kun je bij hun terecht!