The Alternative
Zakelijke dienstverlening

De top 5 IT-diensten voor uw onderneming

Er zijn tegenwoordig veel verschillende diensten en oplossingen beschikbaar die worden aangeboden door IT-dienstverleners. Dit zijn er eigenlijk zoveel dat veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Zij kunnen dus moeilijk onderscheid maken tussen de verschillende diensten en welke waarde deze diensten kunnen hebben voor hen als ondernemer.

Niet elke dienst is namelijk van waarde voor elke ondernemer in het bezit van IT-apparatuur.

Daarom willen wij u in dit artikel onze top 5 van IT-diensten geven zodat u als ondernemer altijd een goede en gegronde keuze kunt maken op dit gebied.

Device as a service

Device as a service of afgekort daas is een dienst die tegenwoordig door veel IT-dienstverleners wordt aangeboden. Het omvat vaak een totaalpakket waarbij u als onderneming uw IT-apparatuur huurt of leaset en dus niet volledig aanschaft. Diensten die vaak onderdeel zijn van device as a service zijn bijvoorbeeld hardware levenscyclusbeheer, het opkopen van afgeschreven apparaten, het onderhouden van de IT-apparatuur en nog enkele andere beheersdiensten. Kortom, u wordt als ondernemer door daas compleet voorzien van een volledig werkend en onderhouden IT-netwerk. In dit artikel vind u meer handige informatie over device as a service (DaaS)

Datavernietiging

Het vernietigen van gevoelige informatie die achterblijft op IT-apparatuur is een zaak die door ondernemingen zeer serieus moet worden genomen. Deze dienst wordt ook wel aangeduidt als datavernietiging. U wilt namelijk niet dat gevoelige informatie over uw bedrijf of bijvoorbeeld uw klanten in de verkeerde handen valt. Bovendien heeft u als ondernemer ook te maken met de wet Meldplicht Datalekken. Het is dus beter om het kwijtraken van gevoelige informatie dus maar helemaal te voorkomen. IT-dienstverleners doen dit veelal door het versnipperen en verbranden van oude IT-apparatuur. Op deze manier is het onmogelijk om eventuele data terug te halen.

IT lifecycle management

Het beheren van de levenscyclus van uw IT-apparatuur vergt een hoop inspanning. U moet immers aan veel verschillende zaken denken. Zo moet u bijvoorbeeld licenties aanschaffen voor verschillende programma’s, uw IT-apparatuur van beveiliging voorzien en goed op de hoogte zijn wanneer deze apparaten afgeschreven kunnen worden. Een hele klus dus, zeker als er binnen uw onderneming veel hardware aanwezig is. IT lifecycle management kan daarom uitkomst bieden voor veel bedrijven. Een IT-dienstverlener neemt dan dit complete proces voor u uit handen zodat u zich weer volledig kan richten op uw primaire bedrijfsvoering. 

IT-apparatuur kopen

Het is bij veel IT-dienstverleners tegenwoordig ook mogelijk om losse apparaten te kopen zoals laptoppen, datadragers en monitoren. Het wordt voor u als ondernemer dus mogelijk om bij één enkele aanbieder uw complete IT pakket aan te schaffen. Ook is het bij veel IT-dienstverleners mogelijk om refurbished apparatuur te kopen. Dit zijn tweedehands apparaten die opgepoetst zijn, op deze manier kunt u als ondernemer op een voordelige manier IT-apparatuur aanschaffen.

Werkplekverhuizing

Veel IT-dienstverleners bieden tegenwoordig ook diensten aan op het gebied van het verhuizen van werkplekken. Zij verhuizen de werkplekken van uw werknemers naar een andere locatie inclusief hard- en software. Ook zorgen zij ervoor dat alles op de nieuwe locatie volledig wordt geïnstalleerd en alle apparatuur werkend achter wordt gelaten.