The Alternative
Tuin en buitenleven

De vlinderstruik, een populaire struik in Nederlandse tuinen

De vlinderstruik is een veel geziene struik in Nederlandse tuinen. Dit is niet zo heel gek. De vlinderstruik is namelijk ontzettend mooi en is goed te combineren met andere planten in uw tuin vanwege de vele kleuren en maten van de struik. De vlinderstruik is onder andere verkrijgbaar in de kleuren paars, geel, roze en wit. De naam van de struik zegt het al, de vlinderstruik trekt volop vlinders aan. Naast vlinders komen ook bijen en andere insecten deze struik graag bezoeken.

Het onderhouden van een vlinderstruik is vrij eenvoudig. De struik moet zo nu en dan gesnoeid worden. Een vlinderstruik snoeien kunt u het beste na een bloeiperiode doen en nadat de bloemen zijn uitgelopen. De bloeiperiode van een vlinderstruik is in de zomer en een deel van de herfst. Na deze periode kunt u de struik snoeien. Wacht niet te lang, wanneer de vorst begint is het niet goed voor de struik om gesnoeid te worden. U kunt kiezen tussen drastisch snoeien of toppen. 

Vergelijk Hoveniers helpt u aan een geschikte hovenier

Wilt u het snoeien van uw vlinderstruik uitbesteden aan een vakman? Raadpleeg dan de service van Vergelijk Hoveniers. Via de site kunt u op een eenvoudige manier verschillende hoveniers met elkaar vergelijken. Vul uw postcode in, vertel erbij waar u de hovenier voor nodig heeft en u ontvangt offertes van meerdere hoveniers uit uw omgeving. Offertes aanvragen via Vergelijk Hoveniers kost u niets en elke offerte die u ontvangt is vrijblijvend. Door Vergelijk Hoveniers komt u makkelijk en snel aan een goede hovenier.

Nieuwe tuin aanleggen? Maak een beplantingsplan

Wanneer u een nieuwe tuin wilt aanleggen of uw tuin wilt veranderen is een beplantingsplan eigenlijk onmisbaar. In een beplantingsplan staat waar de planten precies moeten komen, welke planten en kleuren er gebruikt gaan worden en het aantal planten dat in uw tuin moet komen. Door zo’n plan te maken weet u zeker dat uw tuin ieder seizoen mooi is, de kleuren goed uitkomen, de juiste planten bij elkaar staan en de sfeer in de tuin perfect is. Wilt u het beplantingsplan door een hovenier laten maken? Ook dan kunt u terecht bij Vergelijk Hoveniers.   

Voor meer info : website bezoeken