The Alternative
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een uitwisselingsprogramma

Twijfel je nog over je deelname aan een uitwisselingsprogramma met een buitenlandse school? Hopelijk ben je iets zekerder over je keuze na het lezen van dit artikel. Een uitwisseling kan vele voordelen hebben ten opzichte van het Nederlandse ‘thuisprogramma’. Je leer kennis maken met een nieuwe cultuur, mensen en omgeving. Daarnaast is het leren van een tweede taal op jonge leeftijd een groot voordeel. Ben je al zeker van je bestemming? Ga jij naar een highschool in Amerika, Canada of Zuid-Korea?

Het leren van een tweede taal

Afhankelijk van het werk wat je later wilt gaan doen kan het beheersen van een tweede taal als groot voordeel werken. Er is een grote vraag voor mensen die twee of meer talen beheersen. Zo kun jij als tolk, ‘agent’ of verkoper in de internationale handel gaan werken. Met talen kun je niet vroeg genoeg beginnen, steeds meer ouders kiezen daarom voor een tweetalige opvoeding. Wil jij je Engels bijtrekken? Een uitwisseling met de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk kan wonderen doen.

Het starten van een bedrijf

Merk jij aan alles dat ondernemen echt iets voor jou is? Een uitwisseling kan een hoop mogelijkheden met zich meebrengen. Wanneer jij tijdens je bezoek aan Zuid-Korea erachter komt dat een bepaald product hier goedkoop geproduceerd kan worden en er in Nederland een grote vraag is, kun je dit naar Nederland exporteren en daar verkopen met winst. Zo kun je gedurende je uitwisseling een inkomen vaststellen voor de nabije toekomst.

Het leren van culturele verschillen

Normaliter kunnen verschillende culturen als ‘anders’ worden ervaren, maar wanneer je in een cultuur wordt gedompeld voor een halfjaar of langer leer je er anders naar kijken. Je leert meer over de normen en waarden, gewoontes en feestdagen. Na je terugkeer in Nederland zul je op een hele andere manier naar andere culturen kijken en hiermee omgaan.

Weet jij al waar je heen wilt gaan? Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat! Lees je in over de verschillende bestemmingen, bezienswaardigheden en zoek enkele tips op over studeren in het buitenland.