The Alternative
Image default
Verbouwen

De voordelen van glad stucwerk

Wanneer jij je woning een nieuwe uitstraling wilt geven, dan is het een goede keuze om eens met de wanden en plafonds aan de slag te gaan. Deze zijn namelijk van dusdanige invloed op de uitstraling van je woning, dat het een enorme verschil kan zijn wanneer je ze voorziet van een andere kleur of een andere structuur. Dus heb jij momenteel een ruwe muur en wil je deze glad laten maken? Dan is stukadoor wandgrimeurs hiervoor bij uitstek geschikt. Een gladde muur heeft namelijk oneindig veel mogelijkheden en biedt je daarnaast ook tal van andere voordelen. Niet voor niets kiezen daarom dus ook steeds meer mensen voor het laten stucen van de wanden.

 

Badkamer en keuken

De muren en plafonds laten stucen kan natuurlijk niet alleen in de woon- of slaapkamer. Zo kun je namelijk ook kiezen voor het laten stucen van je keuken of badkamer. Bijvoorbeeld wanneer je een beton cire wand zou willen. Uiteraard liggen de kosten voor een dergelijk patroon wel een stuk hoger, dan wanneer je kiest voor glad stucwerk, maar dan krijg je er natuurlijk ook wel iets prachtigs voor terug. Dus wil jij niet alleen je woonkamer, maar ook je keuken of badkamer eens stevig onder handen nemen? Dan zijn de stukadoors van wandgrimeurs de specialisten die je hiervoor moet hebben.

 

Eenvoudig te herstellen bij schade

Het grote voordeel aan stucwerk, is dat het relatief eenvoudig te herstellen is. Je wilt natuurlijk het liefst je muren zo lang mogelijk glad houden. Toch kan het altijd een keer gebeuren dat er een stukje uit gaat, doordat je met een stoel of iets anders tegen de muur aan stoot. Het grote voordeel aan stucwerk, is dat dit eenvoudig is te herstellen, waardoor dus niet de hele muur opnieuw hoeft te worden aangepakt. Wel is het belangrijk om niet te lang te wachten met het herstellen van bepaalde schade aan je muur. De kans dat de schade namelijk alleen maar groter wordt, is vrij groot. Zorg dus dat je bij schade direct actie onderneemt, zodat je muur of plafond eenvoudig en snel kan worden herstelt.