The Alternative
Aanbiedingen

Dekbedovertrekken van bamboe

Dekbedovertrekken van bamboe

Het is duidelijk dat men steeds meer aandacht heeft voor het klimaat en voor duurzaamheid. De stof bamboe wordt dan ook steeds populairder. Om de bamboe plant te laten groeien zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig in tegenstelling tot katoenplanten. Daarom zijn bamboe dekbedovertrekken een duurzaam alternatief voor beddengoed van katoen. 

Naast dat bamboe duurzaam is en de dekbedovertrekken van bamboe heerlijk zacht aanvoelen, zijn er nog een aantal voordelen. 

  • Zo blijft een bamboe dekbedovertrek lekker fris door de goede vochtregulerende werking. Bamboe vezels bestaan uit microgaatjes waardoor de stof beter ademt. Ook wanneer je ’s nachts veel transpireert is bamboe uitermate geschikt. Bamboe neemt namelijk 3 tot 4 keer zoveel vocht op als katoen door het absorberend vermogen van de bamboe vezels. 

  • Bamboe heeft niet alleen een goede vochtregulerende werking, maar ook een goede temperatuur regulerende werking. Bamboe staat ook bekend om het feit dat de stof een verkoelende werking heeft. Een dekbedovertrek van bamboe is daarom zeer geschikt voor de zomer, maar het overtrek kan natuurlijk ook in de winter worden gebruikt.

  • Misschien had je dit niet verwacht, maar bamboe is ook hypoallergeen. Dit houdt in dat bamboe de perfecte stof is voor mensen met een gevoelige huid of die snel last hebben van irritaties en/of allergieën zoals huisstofmijt. Bamboe vezels gaan namelijk uit zichzelf de bacteriën tegen. 

Bij Dekbedovertrekken & Zo zijn de bamboe dekbedovertrekken beschikbaar in de volgende maten:

  • Eenpersoons 140 x 200/220

  • Tweepersoons 200 x 200/220

  • Lits Jumeaux 240 x 200/220

Een bamboe dekbedovertrek kan je wassen op 40 graden in de wasmachine, maar stop het overtrek daarna niet in de droger. Het bamboe dekbedovertrek kan daarentegen wel worden gestreken, maar dat is bij de meeste bamboe dekbedovertrekken niet perse nodig.

Bestellen kan vandaag nog, maar heb je nog vragen dan geef ik je graag persoonlijk advies. Verder geniet je bij Dekbedovertrekken & Zo van gratis verzending en retour. Bovendien kan je ook achteraf betalen met Afterpay.