The Alternative
Bedrijven

Het onderhoud aan zonnepanelen

Je denkt eraan om zonnepanelen op je dak te laten leggen. Je wilt je gaan oriënteren, maar van tevoren vraag je je ook wel af hoeveel onderhoud je zonnepanelen nodig hebben. Je wilt natuurlijk wel dat je zonnepanelen optimaal blijven werken. Maar hoe lang gaan panelen mee? Hoe vaak moet je de zonnepanelen reinigen? En misschien wel een hele belangrijke vraag: hoe maak je ze schoon? Wij zochten het voor je uit en geven antwoord op al je vragen. Zo heb je hier een duidelijk beeld van voordat je je zonnepanelen gaat aanschaffen. Wel zo fijn.

Hoelang gaan de panelen mee?

Om sowieso eens te beginnen zijn zonnepanelen ontzettend gebruiksvriendelijk en gaan ze jaren mee. Je hebt er zelfs amper omkijken naar als ze eenmaal op je dak zijn geïnstalleerd.

Omdat de zonnepanelen geen bewegende delen bevatten, gaan ze helemaal niet snel kapot. Je moet na ongeveer tien jaar pas de omvormer van je panelen vervangen. De panelen zelf gaan 25 tot 30 jaar mee. Je kunt ze langer laten liggen, maar als je dat doet zal je zien dat het vermogen steeds meer afneemt.  Gelukkig heb je dan je investering al een tijd terugverdiend en heb je al gratis stroom.

Zonnepanelen reinigen

Je zonnepanelen bestaan uit meerdere lagen en coatings. Deze lagen hebben allemaal hun eigen functies en eigenschappen. De buitenkant van een zonnepaneel bevat zelfs een soort antiaanbaklaag. Deze coating heeft een zelfreinigende werking, want hij zorgt ervoor dat de regen en het vuil zo van je panelen afspoelt. Doordat deze laag op elk van je zonnepanelen zit is het niet nodig om ze vaak te reinigen. Als het lange periodes niet regent dan is het wel verstandig om je zonnepanelen een poetsbeurt te geven.

Hoe maak je ze schoon?

Je kunt je zonnepanelen gewoon reinigen met je tuinslang. We raden dan wel aan om osmosewater te gebruiken, omdat kraanwater veel kalk kan bevatten. Osmosewater is gefilterd water en bevat dus geen kalk en andere mineralen. Hierdoor blijven er geen strepen achter op je zonnepanelen, waardoor ze weer mooi blinken. Liever niet zelf het dak op? Je kan je zonnepanelen natuurlijk ook laten reinigen. Dit laat je doen door een professionele schoonmaakservice.

Zonnepanelen aanschaffen

Nu je helemaal op de hoogte bent van het onderhoud van de zonnepanelen, is het tijd om je echt te gaan oriënteren. Je hebt verschillende leveranciers, maar je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken bij zonnepanelen Weert. Deze worden geleverd door de duurzame jongens. Zonnepanelen Weert gaat professioneel te werk en zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen binnen no-time liggen.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-weert/