The Alternative
Image default
Woning en Tuin

Doorslaand vocht behandelen: verschillende methodes

 

Doorslaand vocht is een probleem dat zich vooral voordoet in poreuze muren. De neerslag die valt, wordt bijvoorbeeld opgeslorpt door de buitenmuur en daarna verspreidt het vocht verder in de muren. Hierdoor kan je vochtplekken krijgen aan de binnenkant van de muur. In dit artikel lees je oplossingen bij doorslaande vocht problemen door Alphavochttechniek.

Mogelijke oplossingen voor doorslaand vocht

Doorslaand vocht wordt behandeld door de muur aan de buitenkant te beschermen tegen heftige regenval. Het is namelijk altijd zo dat het vocht via de buitenzijde van de muur de woning binnenkomt. De buitenmuur behandelen tegen doorslaand vocht kan je doen op verschillende manieren: het impregneren van de gevel, een behandeling met vochtwerende verf of het vernieuwen van de gevelbekleding.

Muren impregneren

Bij het impregneren van de buitenmuur wordt een beschermlaag op de buitenmuur aangebracht, hierdoor vermijd je doorslaand vocht. Bovendien zorgt het impregneermiddel ervoor dat vuil zich minder makkelijk op de muur kan binden; je kunt dan dus langer plezier hebben van een nette gevel. Vóór de gevelimpregnatie moet de buitenmuur wel gereinigd worden. Dan zal het impregneermiddel zich beter kunnen vastzetten. Eventuele beschadigingen moeten ook eerst hersteld worden voordat de behandeling kan beginnen.

Kiezen voor nieuwe gevelbekleding

Op het moment dat je gevel er niet meer mooi uitziet en je veel last hebt van doorslaand vocht, kan je ervoor kiezen om een nieuwe, waterdichte gevelbekleding te laten plaatsen. Een geheel nieuwe gevel is natuurlijk wel duurder dan het schilderen of impregneren maar biedt toch genoeg interessante voordelen. Zo kan je van de gelegenheid gebruik maken om je buitenmuren te isoleren en zal je woning er weer als nieuw uitzien. Ook wanneer je raamopeningen wilt vergroten of verkleinen is deze oplossing tegen doorslaand vocht aan te raden.

Vochtwerende verf aanbrengen

Er bestaan verfsoorten die speciaal bedoeld zijn voor het beschermen van de buitengevel tegen doorslaand vocht. Dit kan je doen om het probleem te voorkomen, maar ook om het probleem aan te pakken als het zich al voordoet. Wanneer je de buitenmuren gaat verven kan je je woning weer een frisse uitstraling geven door eens te kiezen voor een andere kleur.

 

Gerelateerde artikelen

Is het leven in Spanje goedkoper dan in Nederland?

4 tips voor een opgeruimde thuiswerkplek

Opslagmarkt.nl opent nieuwe vestiging: Opslagruimte Rotterdam