Een BHV cursus is van levensbelangAls u een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft, leergierig en koelbloedig bent, past bedrijfshulpverlening goed bij u.
Wetgeving voor veiligheid op de werkplekDe Europese Unie nam in 1989 een wet aan waardoor alle aangesloten landen gedwongen werden om maatregelen te treffen omtrent veiligheid op de werkplek. Voor Nederland resulteerde dit onder meer in het verplicht aanstellen van bedrijfshulpverleners binnen elke organisatie. Het minimum aantal BHV’ers binnen een organisatie is van een aantal factoren afhankelijk. Op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of binnen een zorginstelling zullen meer BHV’ers nodig zijn dan in een bedrijf met alleen gezonde mobiele volwassen mensen.
Verplichte BHV cursusDe BHV cursus is een combinatie van theorie en praktijk, waarbij uw actieve deelname wordt verwacht. Als u zowel de praktijk als de theorie met succes hebt afgerond, krijgt u een internationaal erkend vakbekwaamheidscertificaat. U bent vanaf dat moment (met collega’s) de BHV’er van uw bedrijf. Uw aanwezigheid kan ineens van levensbelang zijn. Het certificaat is een jaar geldig, daarna moet u (om BHV’er te blijven) een herhalingscursus doen. De herhalingscursus, waarbij alle kennis opgefrist wordt, duurt één dag. En het jaar daarop… mag u weer. Tijdens de verplichte BHV cursus komen onder meer de volgende onderdelen aan bod:
Verschil BHV cursus en EHBO cursusEen groot deel van wat BHV’ers leren, leren EHBO’ers ook. Toch is er een belangrijk verschil. Een EHBO’er leert levensreddende handelingen te verrichten. Een BHV’er leert dat ook, maar leert daarbij branden bestrijden en mensen evacueren. |