The Alternative
Bedrijven

Wat is hard water?

De hoeveelheid kalk in het water bepaald of het water zacht (weinig kalk) of hard is (veel kalk). Kalk zit vaak in ons drinkwater. Doordat het water tientallen jaren door de bodem naar beneden zakt neemt het onderweg mineralen met zich mee. Een van deze mineralen is calcium, ook wel kalk genoemd. In sommige regio’s van het land zit meer kalk in het leidingwater dan andere regio’s. Mensen krijgen kalk binnen door het gebruik van kraanwater. Dit door bijvoorbeeld een glas water, thee of koffie te drinken. Je kunt je water zachter maken oftewel ontharden door gebruik te maken van een waterontharder magneet.

 

Wat gebeurt er als je kalk water drinkt?

Mensen hebben calcium nodig voor het opbouwen van tanden en botten. Calcium is hiervoor een belangrijk mineraal. Kalk is in eerste instantie niet slecht voor mensen. Het maakt daarom niet uit of je hard of zacht water drinkt uit de kraan. Je haalt echter niet genoeg calcium alleen uit water. Hiervoor moet je ook genoeg zuivelproducten eten zoals melk en kaas. Door het eten van deze zuivelproducten krijg je ook meteen verschillende vitamines binnen zoals vitamine B12 en B2. Toch kan de kalk in het water ook negatieve gevolgen voor je hebben.

 

Is kalk water slecht voor je?

Nee kalk water is in eerst instantie niet slecht voor je. Je gaat er niet dood aan, maar voor je lichaam is zacht water toch fijner. Zo kan water waar veel kalk in zit slecht zijn voor je huid. Er kan door het drinken van kalk veel jeuk ontstaan en je huid kan gevoelig en droog worden. Verder is kalk water ook slecht voor je haar. Je haar kan sneller breken en de glans kan uit je haar gaan.

https://www.tx5000waterontharder.nl/waterontharder-magneet/