The Alternative
Dienstverlening

Een psycholoog kiezen

Er komen in het leven van een mens veel situaties voor waar de hulp van een gediplomeerd psycholoog wenselijk zou kunnen zijn. Veranderingen op je levensweg, het begin of einde van een bepaalde relatie, en tal van andere persoonlijke gebeurtenissen zijn allemaal goede redenen om er toe te kiezen een psycholoog te raadplegen.

Maar hoe kan je nu weten welke psycholoog de juiste is voor jou? Kiezen voor een psycholoog uit Rotterdam is wel niet zo moeilijk voor jou, maar juist diegene kiezen die jij nodig hebt, kan een heel verschil maken in de zorg die jij bij hem ondervindt, evenals in de resultaten die je ervaart nadat je hem of haar hebt ontmoet. Hierbij geven we je een paar tips voor je zoektocht en jouw keuze naar de psycholoog die jou het best kan begeleiden.

Bel het kantoor van een psycholoog. Meer dan waarschijnlijk zal je de kans hebben om met een of andere receptionist te praten en van hen belangrijke informatie kunnen krijgen. Om te beginnen zul je willen weten of de dokter nieuwe patiënten aanvaardt. Als dat zo is, dan kan je enkele andere vragen stellen zoals : wat het ereloon is, welke opleiding de psycholoog heeft gevolgd, welke ervaring hij heeft en hoelang hij al praktijk houdt, welke specialiteiten tot zijn werkveld behoren en welke licentie hij juist heeft.

Het is typerend dat hoe meer ervaring en opleiding de psycholoog heeft, hoe beter de dienstverlening is. Indien je echter in Rotterdam een psycholoog vindt met een specialisatie en een filosofie waarvan jij denkt dat je er het meest baat bij zal hebben, hou dan daar ook rekening mee net als met deze die al het langst praktijk houden. Bel op z’n minst vijf verschillende praktijken en vergelijk ze met elkaar. En het zal niet lang duren voordat je een psycholoog zal gekozen hebben, die je op je levenspad zal helpen om je mentale gezondheid te verlichten.

 

 

 

Voor meer info : website bezoeken