The Alternative
Architectuur

Een therapeut vinden die de juiste kwalificaties heeft om jouw angstgevoelens te behandelen.

Als je op zoek bent naar een therapeut om je te helpen omgaan met je angst of hem te overwinnen, zal je waarschijnlijk wel een aantal vragen hebben over wie je moet kiezen en hoe dat je er zeker van kan zijn dat hij de beste voor jou is. Er zijn een aantal zekerheden die je toch zou moeten weten over de kwalificaties die een therapeut zou moeten ( of niet zou moeten) hebben, om zeker te helpen bij je zoektocht naar de juiste behandeling.

Psychologen hebben een doctoraat in de psychologie. Dit betekent dat ze worden beschouwd als de specialisten op hun werkdomein en dat ze voortdurend bijscholing hebben die ze moeten volgen. Ondanks het feit dat ze duurder zijn dan therapeuten, hebben de psychologen niet de mogelijkheid om medicijnen voor te schrijven, maar moeten ze zich altijd houden aan het voorschrift dat enkel geneesheren dit mogen doen.

Maatschappelijke werkers en professionele consulenten met een licentie hebben geen doctoraatsdiploma. Alhoewel dat de meeste staten eisen dat ze tenminste een Masters diploma hebben voor het domein waarin ze werken, evenals een post-masters ervaring. Zij zijn gericht op het werken rond angstgevoelens en hoe die niet alleen jou en jouw familie kunnen beïnvloeden, maar ook je mogelijkheid om te integreren en te functioneren in de maatschappij en het openbaar leven.

Een van de beste bronnen die je kan hebben is jouw huisdokter, Alhoewel hij niet speciaal opgeleid is om angst te bestrijden, heeft hij toch de contacten en de ervaring die nodig zijn om jouw specifieke situatie te beoordelen en kan hij niet alleen de beste behandeling voorschrijven, maar je ook door verwijzen naar de beste specialisten die jou kunnen helpen.

Heb jij te maken met de gevolgen van paniek of angstaanvallen die je verzwakken? Als dokter die honderden dergelijke gevallen gezien heb, is er slechts een kuur die ik kan aanbevelen voor snelle en permanente resultaten, en dat is voor 100% zeker…

Ben je op zoek naar een psycholoog in Utrecht?, dan kunt gerust terecht bij de het team van Robert Haringsma. Zij helpen u graag met allerlei problemen om er bovenop te komen. Je kunt ook de website van depsycholoog.nl bezoeken om meer kennis in te winnen over psychologie en inzicht te verwerven in dit gerelateerde nderwerpen.

 

 

 

Voor meer info : website bezoeken