Coniferen snoeien in april

Thealternative

Uw coniferen snoeien in april is helemaal juist. Althans, als het in april niet bloedheet is. In april kan het namelijk flink zonnig zijn en op een zonnige dag uw coniferen snoeien is zeker niet aan te raden. De gesnoeide coniferen zouden daardoor beschadigd kunnen raken met als uiteindelijk gevolg dat de coniferen bruin worden of zelfs in zijn geheel dood gaan. Zorg er dus voor dat u uw coniferen op een bewolkte dag snoeit. Overigens werkt dat voor uzelf ook een stuk prettiger. In de bloedhitte uw coniferen snoeien is namelijk geen pretje. Naast de maand april zou u er ook voor kunnen kiezen om uw coniferen in maart of in mei te snoeien. Later dan mei uw coniferen snoeien is weer af te raden omdat de zon dan doorgaans te vel is. Gebruik daarom altijd het voorjaar voor het snoeien van uw coniferenhaag.

Snoei uw coniferen ook in september of in oktober

Uw coniferen één keer per jaar snoeien is in principe al voldoende, maar twee keer per jaar uw coniferen snoeien is eigenlijk nog beter. Naast het voorjaar kunnen wij het aanraden om uw coniferen ook in het najaar te snoeien. Het liefst in de herfst. De maanden september en oktober zijn daar het meest geschikt voor. Door uw coniferen twee keer paar jaar te snoeien blijven er nieuwe scheuten groeien. Op die manier houdt u uw coniferenhaag altijd sterk en gezond. De kans op het ontstaan van bruine plekken is dan ook minimaal.

Hoe u het beste uw coniferen kunt snoeien zonder deze te beschadigen

Wij zullen u uitleggen op welke manier u het beste uw coniferen kunt snoeien zonder dat u uw coniferen beschadigd. Hierboven is al benoemt dat u uw coniferen het beste op een bewolkte dag kunt snoeien. Daarbij willen wij ook graag melden dat u uw coniferen niet moet snoeien wanneer het buiten onder het nulpunt is. Tevens wanneer de kans bestaat dat het buiten onder het nulpunt wordt is het af te raden om uw coniferen te snoeien.

Ook verdragen coniferen het niet als ze te drastisch worden gesnoeid. Het top op de stam van de coniferen snoeien, ook als herstelpoging om bruine plekken te voorkomen, is zeer sterk af te raden. De meeste coniferen zullen na een drastische snoei doodgaan waarna u de coniferen kunt verwijderen.

Bij het snoeien van uw coniferenhaag kunt u alvast een aantal dingen klaarleggen. Een trap, een elektrische snoeischaar of een normale snoeischaar, tuinhandschoenen, een veiligheidsbril, bedekkende kleding en eventueel een verlengsnoer. Kijk eerst of u takken ziet die ver uitsteken en snoei of knip die als eerste weg. Begin aan de bovenkant van de haag en werk vanaf daar naar beneden toe. Aan de bovenkant van de haag kunt u namelijk beter zien wat u doet en op welke plekken u de coniferen moet snoeien. Vervolgens kunt u de coniferen scheren. Dat betekent dat u de coniferen laagje voor laagje snoeit. Op die manier voorkomt u dat u te veel van de coniferen wegsnoeit. Bekijk de coniferen ook tussen het scheren door vanuit verschillende hoeken en hoogten. Zo houdt u altijd de vinger op de pols en ziet u of u op de juiste weg bent of niet.

Voor meer info : website bezoeken