The Alternative
Image default
Bedrijven

Etherische olie kopen en gebruiken: een korte gebruikersgids

Etherische, ofwel aromatische, olie kan voor een breed scala aan kwalen worden ingezet. Daarnaast is het makkelijk te gebruiken, omdat het vaak al werkt bij enkele druppels. Om deze reden kunt u dus lang doen met een enkel flesje. Maar waar moet u dit kopen en waarvoor kunt u het nu precies gebruiken? Hieronder vindt u een korte gebruikersgids voor de aanschaf en het gebruik van etherische olie.

Waarvoor is het te gebruiken?

Omdat er veel verschillende planten gebruikt kunnen worden voor het maken van de olie, zijn er ook veel verschillende werkingen van de oliën. Zo wordt lavendelolie veelal gebruikt om tot ontspanning te komen, waardoor het erg gewild is bij mensen die moeite hebben om in slaap te komen. Olie van eucalyptus is daarentegen meer voordelig voor het openen van de luchtwegen, wat fijn is voor de mensen die moeilijk ademen. 

Hoe wordt het gebruikt?

Over het algemeen kan het gebruik van aromatische olie worden opgedeeld in 6 verschillende methodes. Welke er gebruikt moet worden, is afhankelijk van de aard van het product en het doel dat u wilt bereiken. Allereerst is er de verstuiving, waarbij een verstuiver de olie verdeelt in zeer kleine druppeltjes die daarna worden verspreid. Ten tweede kunt u de olie mengen met badschuim of een andere badolie, waardoor u via de waterdampen de olie in kan ademen. Daarnaast is de olie ook erg goed geschikt voor directe toepassing op de huid, zoals bij een massage. Hierbij kan de olie worden gemengd met een andere plantaardige olie, zoals macadamia- of amandelolie. Ook is het niet ongewoon om met etherische olie te koken. Met een paar druppels kunt u een hele andere smaak toevoegen aan het eten.

Waar kunt u het kopen?

Etherische olie kopen kunt u het beste doen bij een natuurwinkel of online. Als u gaat kijken bij een natuurwinkel, heeft u het voordeel dat u de olie zelf eerst kan ruiken. Zo weet u zeker dat u de aroma’s van de olie lekker vindt.

https://review-pagina.nl/