The Alternative
Financieel

Voor welke broker kies jij?

DEGIRO vs eToro, welke broker is nu het best comptabel bij wat jij als trader nodig hebt. Daarom hebben wij, de auteurs van beter beleggen, besloten om voor jou een lijstje te maken met de voordelen van DEGIRO en eToro op een rijtje. We pakken de 2 brokers die het meest populair zijn. In de strijd DEGIRO vs eToro, komt DEGIRO met “de laagste tarieven” en eToro komt met “commissievrij of kosteloos” in aandelen handelen.

Vergelijking DEGIRO en eToro

In onze strijd, DEGIRO vs eToro, wordt de uiteindelijke beslissing gebaseerd op wat je wilt gaan verhandelen en hoe.

DEGIRO word gereguleerd door de FCA ( Financial Conduct Authority), de AFM (Autoriteit Financiele Markten) en de DNB (De Nederlandsche Bank) en geeft handelaren verspreid over de hele wereld met zijn online handelsplatform tot meer dan 50 beurzen toegang. Deze 50 beurzen zijn verspreid over de hele wereld. 30 landen om precies te zijn. Zo kun je bij DEGIRO bijvoorbeeld beleggen op Xetra, Euronext, Nasdaq of NYSE. Anno 2021 heeft DEGIRO zelfs gratis realtime koersen. DEGIRO heeft wereldwijd meer dan 600.000 klanten die gebruik maken van dit handelsplatform.

eToro wordt gereguleerd door FCA (Financiel Conduct Authority), CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission, MiFID (Markets In Financial Instruments Directive) en ASIC (Australian Securities and Investments Commission), en bedient klanten wereldwijd.

Ondanks dat meer brokers het niet doen, is het fijn om een beetje transparantie te hebben als je wilt handelen in aandelen. eToro maakt geen jaarverslag bekend op de website en staat niet genoteerd op een beurs of op een aandeelmarkt. In tegenstelling tot DEGIRO. Deze staat als een beurgenoteerd bedrijf vermeld, wat dus betekent dat het een gerenommeerde broker is.

Ondanks dat is eToro wel een bekend financieel handelsplatform. Met meer dan 12.000.000 klanten (20 keer meer dan DEGIRO) opereren ze over de hele wereld. Ook steekt eToro erg veel tijd, geld en moeite in marketing zodat ze mensen kunnen overhalen om te gaan handelen in aandelen.

Inleg

Als je wilt gaan traden bij DEGIRO heb je in principe al een account vanaf €0,- euro. Er wordt niet gevraagd naar een minimale eerste storting. Het kan erg handig zijn om een account te openen bij een broker die geen minimale storting vereist. Met name voor de jonge traders en beleggers onder ons. Je kunt beginnen met bijvoorbeeld €75,- of €100,- om je eigen te oriënteren en om te proberen om het handelen te ontdekken. Je kunt ook hiermee voor op de langere termijn een aandeel te kopen. Je zult wel moeten inleggen bij DEGIRO, want deze broker maakt geen gebruik van een demo account.

Bij eToro ligt het een beetje anders. Als je wilt gaan handelen bij de broker eToro zul je een minimale inleg moeten doen vanaf €200,-. Als je het traden onder de knie wilt krijgen biedt eToro je wel een demo account aan. Met dit demo account kun je oefenen om te handelen in aandelen met een demo rekening van €100,000. Wel moet je goed onthouden dat het nep geld is en de beslissingen die je daarmee maakt zal je waarschijnlijk niet zo snel maken als je te maken hebt met echt geld.

Wat zijn de nadelen van DEGIRO en eToro?

Net zoals voordelen heeft ook iedere broker zijn eigen nadelen. Als een broker een handelsaanbod aanbiedt die te klein is, is dit natuurlijk een nadeel. Hoe meer verschillende handelsaanbiedingen, hoe meer je ervoor kunt kiezen om je geld te verspreiden over verschillende financiële instrumenten en natuurlijk sectoren. Natuurlijk spelen kosten ook een rol. Nog een aantal dingen waardoor brokers zichzelf onderscheiden van elkaar zijn:

  1. Aangeboden handelsplatformen
  2. Educatie mogelijkheden
  3. Gebruikersgemak
  4. Research tools
  5. Indicatoren

Qua kosten verschilt het niet veel. DEGIRO hanteert geen inactiviteitskosten en geen opname kosten. eToro hanteert dit allebei wel. Ook valt op dat een opname bij eToro langer duurt dan bij DEGIRO.

eToro wint wel weer op het gebied van productaanbod. Beide brokers hebben hetzelfde aanbod qua aandelen, ETF’s en indices maar bij eToro wordt ook social trading en cryptocurrency trading aangeboden. Ook kun je bij eToro handelen in valuta. Dit biedt DEGIRO niet aan.

Hopelijk hebben wij als auteurs van beter beleggen je met deze informatie genoeg geïnformeerd zodat jij de juiste broker kunt kiezen. Wil je meer weten over beleggen? De auteurs van beter beleggen staan met hun jarenlange beleggingservaring graag klaar om je naar een beter rendement te helpen. Lees ook eens DEGIRO review of eToro review om mer te weten te komen over de voor- en nadelen van de specifieke brokers.

http://beter-beleggen.nl/