Hulp bij trauma’s

Wanneer iemand een traumatische ervaring heeft meegemaakt in het verleden, kan dit voor veel klachten zorgen. De trauma blijft namelijk in iemands hoofd spoken en de angst voor herhaling is groot. Echter hoeft dit niet de enige klacht te zijn. Veel mensen raken in een depressie doordat hun gedachten zo opgeslokt worden door de negatieve gedachten. Daarnaast kan diegene last hebben van flashbacks. Bij flashbacks herleef je de gebeurtenis, op zo’n manier dat je niet meer weet dat het niet echt nog een keer gebeurt. Vandaar dat het heel lastig is hiermee te leven. 

 

Gelukkig is er ptss behandeling. Hier wordt over de trauma gepraat, over oplossingen gesproken voor de effecten die ptss heeft en soms zelfs de heftige lading van het traumatische moment zelf afgehaald. Dit kan door edmr therapie

 

Met emdr moet de cliënt het trauma herbeleven, terwijl hij ook een bewegend voorwerp van links naar rechts of geluiden van links naar rechts moet volgen. Hierdoor kan de cliënt zich niet goed concentreren op de pijn. De volgende keer dat de cliënt dan aan dit moment denkt, zal het verminderde gevoel van de edmr van kracht zijn. Wanneer dit een aantal keer gedaan wordt, kan de cliënt weer terugdenken aan het moment met minimale emotie. Wanneer dat gebeurt is, is de emdr therapie voltooid. 

 

Dit klinkt allemaal erg fijn, en dat is het ook. Er kleven echter ook negatieve effecten aan de therapie. Het terugdenken aan het trauma en het moeten herbeleven, doet voor de cliënt erg veel pijn en kost ook erg veel energie. De dagen na de therapie zullen dan ook hel zijn voor de cliënt. De emoties zijn namelijk verergerd, waardoor de patiënt zich erg somber zal voelen. Belangrijk is dan te onthouden dat dit maar voor even is, en alles op de lange termijn een stuk beter maakt. 

Voor meer info : website bezoeken

Vanaf welke leeftijd kun je ongewenste haargroei definitief ontharen?

Nooit meer scheren, ingegroeide haartjes of vervelende stoppels? Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met scheren en te gaan voor definitief ontharen. Aan het weg laten laseren van ongewenste haargroei zitten echter bepaalde eisen, waaronder de minimum leeftijd. Wat die minimale leeftijd is en waarom er een minimale leeftijd aan verbonden is, lees je hieronder. 

Definitief ontharen niet voor iedere leeftijd

Vaak wordt er een leeftijdsgrens van 18 jaar gehanteerd. Soms mag je ook definitief ontharen als je jonger bent dan 18 jaar, maar dan moet een ouder of voogd daar (schriftelijk) toestemming voor geven. Diegene staat dan garant voor jou. De minimale leeftijdsgrens hierbij is 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag haren weg laten laseren? Dan zit er helaas niets anders op dan te wachten totdat je 16 jaar bent. Dit is juridisch zo vastgesteld.

 

Waarom deze minimale leeftijd?

Naast het feit dat het juridisch niet toegestaan is, is het lichamelijk ook niet aan te raden om te jong te kiezen voor definitief ontharen. Je lichaam is namelijk dan nog in ontwikkeling, waaronder ook je haargroei. Door te vroeg te beginnen met laserontharing, kunnen daardoor haartjes na bepaalde tijd weer terugkomen op de behandelde plekken. Sterker nog, het kan zelfs in veel sterkere mate terugkomen. Eerder beginnen met een laserbehandeling is dus niet zinvol en zonde van je geld. Daarnaast kan het haar, dat op dat moment al op je lichaam aanwezig is, te dun zijn voor een laserbehandeling. 

Wacht zolang mogelijk

Om er zeker van te zijn dat ongewenste haartjes niet meer terugkomen na een laserbehandeling, is het aan te raden zolang mogelijk te wachten. Het mag dus wel vanaf je zestiende jaar, maar mocht je nog 2 jaartjes kunnen wachten, dan zal het resultaat beter én definitief zijn.

 

Scootmobielen aanpassen aan de wensen

Als een scootmobiel optimaal gebruikt moet worden, dan is zorgen voor aanpassingen een eerste vereiste. Dat is wat mindervaliden nodig hebben om optimale mobiliteit te krijgen. Dat betekent dus ook direct dat het belang ervan wel duidelijk is. Er zijn allerlei zaken waar je aan kan werken bij de modellen van tegenwoordig. Denk dan aan meer comfort, een verhoogde mate van stabiliteit en veiligheid, maar denk ook aan het ervaren van meer rijplezier. Al deze zaken hebben een rol. Daarom is het ook goed om te kijken wat je allemaal kan doen met de nieuwe modellen.

Beginnen bij de juiste houding

Aanpasbare scootmobielen zijn er in de eerste plaats om het de bestuurder comfortabel te maken. Dat is een voorwaarde die van groot belang is omdat je er natuurlijk veel gebruik van gaat maken. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je lekker zit. Om die reden is het verstellen van de stoel een minimale eis die je mag hebben. Wil je echt comfortabel zitten, dan zijn er meer zaken voor nodig. Denk aan verstelbare armleuningen en een verstelbare voetenplank. Dit zijn zaken die het net wat beter maken voor jou om te zitten.

Voor de eigen veiligheid

Ook zijn er aanpassingen aan een scootmobiel te doen die nodig zijn om de veiligheid wat te verhogen. Het is altijd slim om hiernaar te vragen bij een specialist. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het slim is om gebruik te maken van de kennis van Fast & Furious. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan om de mate waarin een voertuig kan worden voorzie van stuggere of juist soepelere vering. Dit soort zaken spelen altijd een belangrijke rol. Dit geldt zowel voor jezelf als voor anderen. Let er daarom dus ook altijd goed op bij de aankoop van een voertuig.

Zorgen voor meer beheersing

De lengte speelt altijd een belangrijke rol bij de beheersing van een voertuig. Daarom is het aanpassen van een scootmobiel op dit gebied natuurlijk ook een welkome mogelijkheid. Dit biedt namelijk veel voordelen. Alleen al omdat je er dan dus zeker van bent dat je kan zorgen dat je optimaal kan sturen in drukke en moeilijke situaties. Maar ook dat je voor meer stabiliteit kan zorgen door het model net wat langer te maken. Al dit soort zaken zorgen ervoor dat je alles kan doen met het voertuig, zonder dat jij of iemand anders hinder ondervindt ervan.

Het eigen comfort meewegen

Zoals eerder al aangegeven zijn aanpasbare modellen vooral ook aantrekkelijk met het oog op het comfort dat je erdoor kan ervaren. Het beste voorbeeld ervan is misschien wel de scootmobiel die je kan aanpassen op het gebied van de stuurkolom. Voor het verzorgen van voldoende beenruimte voor mensen van elke lengte is het natuurlijk fijn om te weten dat deze mogelijkheid gewoon bestaat. De kolom hoeft dan niet in de weg te zitten als je lang bent. Anderzijds kan je wel gewoon bij het stuur wanneer je wat korter bent als persoon. Dat is een voordeel.

Vragen aan de kenner

Het is altijd mogelijk om de scootmobiel te vinden die past bij wat jij nodig hebt. In dat opzicht is het slim om een aankoop te doen bij een winkel met enige ervaring. Dat doe je bijvoorbeeld omdat je dan de zekerheid hebt dat je antwoord krijgt op alle vragen die je hebt. Of je nu iets wil weten over de veiligheid, of juist over het comfort, hoeft dan geen enkel verschil te maken. De kenner uit de speciaalzaak zorgt ervoor dat het juiste model voor jou wordt gevonden. Met daarbij het doen van de nodige aanpassingen.

 

https://www.baaz.nl/wat-de-automotive-industrie-van-de-scootmobiel-kan-leren

Wat is een AED?

Wat is een AED?

De afkorting AED staat voor automatische externe defibrillator. Het is een apparaat dat wordt gebruikt om een elektrische schok door de borstwand naar het hart toe te dienen om een normaal ritme van het hart te herstellen. Het apparaat wordt gebuikt om menen met een acute hartstilstand te redden. In het apparaat is een ingebouwde computer geplaatst om het hartritme van het slachtoffer te meten. Na meting van het hartritme kan de defibrillator bepalen of er een schok toegediend zal moeten worden, dit om te voorkomen dat het slachtoffer onnodig een zware schok toegediend krijgt. Soms is het voor de helper moeilijk in te schatten of het hier daadwerkelijk om een hartstilstand gaat.

 

 

Beland jij in een situatie waarbij jij de aangewezen persoon bent om een slachtoffer te redden dan zijn dit de belangrijkste stappen die je moet nemen.
Wanneer je de situatie hebt ingeschat vraag je een omstander het alarmnummer te bellen. Deze persoon blijft aan de lijn met de alarmcentrale. De ambulance zal zo snel mogelijk op locatie aankomen.

1) Zet de AED aan, de gebruiker van het apparaat krijgt hoorbare en/of visuele aanwijzingen die hem vertellen hoe het slachtoffer te helpen.
2) Open het hemd van de persoon en veeg zijn of haar blote borst droog.
3) Bevestig de AED-pads en sluit de connector (indien nodig) aan.

Ben je niet bekend met het gebruik van een AED dan kun je precies de stappen volgen die je worden verteld. Zo is het voor iedereen mogelijk dit apparaat te gebruiken in nood situaties. Vaak zijn personen in de omgeving eerder bij het slachtoffer dan een ambulance.

De beste AED werkt op batterijen en is makkelijk draagbaar. Het verkleint het aantal sterfgevallen. Vaak zijn AED’s te vinden op openbare plekken zoals bijvoorbeeld een winkelcentrum, station of flatgebouwen.

ADD symptomen

ADD symptomen

Er zijn meerdere ADD symptomen te benoemen. Kenmerken bij mensen met ADD is dat ze last kunnen hebben van meerdere stemmingsschommelingen op een dag. Slaapproblemen, vergeetachtigheid en een ander tijdsbesef hebben zijn symptomen van ADD. Naast dat kan het voor mensen met ADD ook lastig zijn om sociale contacten te onderhouden. Dit komt doordat ze vaak een voortdurende gedachtestroom hebben en zich daardoor afsluiten van de wereld. Ze komen daardoor dromerig en/of ongeïnteresseerd over op andere mensen, waardoor het leggen van nieuwe contacten ook een stuk lastiger kan zijn. 

Wat is ADD precies?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Het wordt aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, overwegend onoplettendheidtype genoemd. ADD bestaat uit een verzameling specifieke symptomen waarvan de oorzaak vaak erfelijk bepaald is. Ongeveer bij 75% van de gevallen is ADD gerelateerd aan een erfelijke belasting. De kans is dan aanwezig dat één van de ouders zelf ook ADD heeft. In deze blog leest u de verschillende ADD symptomen en behandeling van ADD.  

Behandeling

Er zijn meerdere behandelingen te noemen om de ADD symptomen te verminderen. Denk daarbij aan trainingen, coaching of het gebruiken van geneesmiddelen. Trainingen en coaching kunnen ervoor zorgen dat mensen met ADD effectief leren leven met het feit dat ze ADD hebben. Mochten trainingen en coaching gesprekken bijvoorbeeld niet werken, dan kan er altijd nog gekeken worden naar passende geneesmidellen voor ADD.  

Voor meer info : website bezoeken

Wat is CBD olie precies? Belangrijkste aandachtspunten!

Cannabidiol (kortweg CBD) is het niet-psychoactieve bestanddeel van de plant. Voorstanders zeggen dat het je kwellingen kan verzachten, van angst en artritis tot spijsverteringsproblemen en zelfs kanker. Soms wordt CBD olie verward met THC olie, dit is iets anders.

CBD olie wordt steeds populairder, wat is het eigenlijk?

CBD- of cannabidiol-is een type cannabinoïde, een familie van moleculen die typisch geassocieerd wordt met marihuana, maar in feite ook wordt aangetroffen in andere planten en zelfs mensen (in ons worden ze endocannabinoïden genoemd). Er zijn honderden verschillende cannabinoïden in marihuana.

De bekendste is tetrahydrocannabinol, oftewel THC, een chemische stof in marihuana die zich richt op en bindt aan bepaalde receptoren in de hersenen om u een high te geven. CBD is niet-psychoactief en niet verslavend en lijkt te binden aan meerdere doelwitsites, waardoor een reeks systemen door het hele lichaam wordt beïnvloed.

Hoe moet je CBD olie gebruiken?

Extracten van CBD-ofwel van marihuana of hennep (een variant die in wezen vrij is van THC) – worden verkocht als een olie of in tincturen. U kunt ook CBD krijgen via een transdermale pleister, sublinguale spray, gel, crème of damp.

Gebruiksdoelen van CBD olie

Gezonde mensen die vaag op zoek zijn naar een beetje lente in hun stap (via betere slaap, minder angstgevoelens of minder spierpijn) besprenkelen een beetje olie in hun smoothie of latte. Ze kunnen ook spot-behandelen met een beetje olie in problematische gebieden.

In de afgelopen jaren hebben gepubliceerde artikelen gesuggereerd dat de verbinding kan helpen met een spectrum van medische aandoeningen, waaronder  angst ,  ziekte van Alzheimer,  verslaving ,  artritis,  inflammatoire darmziekte ,  fracturen ,  migraine ,  psoriasis en  pijn . In  een dierstudie  bleken gezuiverde extracten van CBD en THC de groei van een type hersentumor te vertragen.

“Wetenschappers hebben andere bestanddelen in de marihuanaplant naast THC bestudeerd en er is al enige tijd interesse in de medische gemeenschap”, zegt Ryan McLaughlin, PhD, assistent-professor integrale fysiologie en neurowetenschappen aan de Washington State University in Pullman.

De kosten van CBD olie

Het is niet goedkoop. Een flesje met 500 mg hennepextract van Mary’s Nutritionals kost bijvoorbeeld € 110. CBD-extract – op zichzelf of als onderdeel van een hennep-extract, of zelfs met een beetje THC, als je in een marihuana-legale staat leeft – is te vinden in verschillende eetwaren, waaronder  chocoladerepen ,  honing en  bitters. .

De werking van CBD olie in het lichaam?

Niemand is echt zeker: “Het is verbazingwekkend dat er nog steeds geen echte consensus is over hoe CBD werkt”, zegt McLaughlin. “Eén ding weten we dat het niet werkt via dezelfde receptoren als THC, en in feite lijkt het het tegenovergestelde effect te hebben.” THC bindt voornamelijk aan een bepaald type receptor (bekend als CB1) in de hersenen . Maar met CBD zegt hij: “er lijken veel complexe doelen te zijn”, wat betekent dat CBD meerdere paden door het lichaam kan beïnvloeden.

Uit anekdotisch bewijs bij mensen en uit dierstudies lijkt CBD invloed te hebben op de manier waarop we pijn, ontsteking en angst ervaren. “Wetenschappers hebben een aantal receptoren in het zenuwstelsel geïdentificeerd waar CBD werkt”, zegt Orrin Devinsky, MD, hoogleraar neurologie, neurochirurgie en psychiatrie aan de NYU Langone. “Er is vastgesteld dat CBD ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de activiteit kan verhogen bij sommige serotonine [de feel-good neurotransmitter] -receptoren.”

https://cbdproject.nl/

Wat is EHBO gericht op kinderen?

Met een kinder EHBO cursus word je als het ware opgeleid om eerste hulp te verrichten bij kinderen. Eerste hulp verlenen bij kinderen gaat net even ietsje anders dan eerste hulp verlenen bij volwassenen. Wanneer je een kinder EHBO cursus hebt gevolgd, dan weet je precies wat de verschillen zijn en wat je wel en niet moet doen bij een kind. Er komen jaarlijks meer dan 100.000 kinderen bij de eerste hulp door een klein ongelukje thuis of op school. Bij kinderen zit een ongelukje écht in een klein hoekje. Ben je een kersverse papa of mama geworden, dan is het misschien het overwegen waard dat een van jullie, of allebei, een kinder EHBO cursus gaat volgen. Tijdens een kinder EHBO cursus leer je je kind in veiligheid te brengen en om de situatie juist in de schatten. Je leert ook wanneer je wel en niet de hulpdiensten moet inschakelen, en natuurlijk het belangrijkste, je leert EHBO te verlenen aan een kind. Dit kan je eigen kind zijn, maar ook bijvoorbeeld je neefje of nichtje.

Een kinder EHBO cursus volgen

Tijdens een kinder EHBO cursus komen veel voorkomende situaties aan bod. Deze situaties gebeuren het vaakst bij kinderen en hier wordt dan tijdens de cursus ook op ingespeeld. Je leert tijdens een kinder EHBO cursus hoe je moet reageren op bijvoorbeeld verslikking en verstikking, wat je moet doen wanneer een kind brandwonden oploopt of andere huidwonden. Ook leer je wat je moet doen bij een bloedneus of tekenbeet. Kinderen zijn altijd nieuwsgierig, zet daarom dus nooit schoonmaakmiddelen op een hoogte waar zij bij kunnen. Tijdens de kinder EHBO cursus leer je ook wat je moet doen wanneer een kind zichzelf vergiftigt met een van deze middelen. Een kinder EHBO cursus kost niet veel tijd om te volgen maar heeft zoveel voordelen.

Voor meer info : website bezoeken

4 Tips tegen stress

4 Tips tegen stress

De beste tip tegen stress is om jezelf regelmaat de tijd te gunnen om te ontspannen. Plan een middagje vrij en ga iets leuks voor jezelf doen. Even ontspannen hoeft niet lang te duren, het belangrijkste is dat je even een momentje voor jezelf pakt. Ontspannen helpt je beter met spanningen en dus stress om te gaan. Wij hebben een paar snelle tips voor je om even te ontspannen, al is het maar een half uurtje.

Adem eens door je buik

Je zult nu vast en zeker roepen, ja maar dat doe ik toch? Klopt, elke ademhaling voel je in jouw buik, maar ben je ook jezelf daar van bewust? Je ademhaling is een belangrijk onderdeel van je lichaam wat mensen te snel vergeten. Ga eens rustig zitten op een stoel, billen tegen de leuning en leg je hand op je buik. Ogen dicht en focus jezelf op je ademhaling. Adem diep in en voel je buik, vast houden 2 seconden en langzaam de adem loslaten. Wees je bewust van de beweging die je buik maakt en dus van je hele ademhaling

Pak de kleurpotloden

Nee je bent nooit te oud om te kleuren. En of je dit nu doet met een kleurboek of kleurplaat, of dat je een schilderij uit de losse pols creëert, kleuren ontspant. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale kleurboeken voor volwassene. Gedachten op nul en even kleuren. Je zult merken dat de spanningen naar de achtergrond verdwijnen en je een stuk rustiger wordt.

Pauze na elke klus

Of je nu in huis bezig bent met het huishouden of verbouwen, op je werk zit of met andere dagelijkse beslommeringen bezig bent, er is 1 gouden regel. Doe na elke klus even niets. Rond de klus af en sta op voor een kopje koffie, of doe even iets voor jezelf. De regelmaat is dus klus, tijd voor jezelf, klus, etc. Dit hoeven geen lange momentjes te zijn, maar ze zijn wel heel erg belangrijk. Is de klus een langlopend project? Deel het dan voor jezelf op in delen, of zet de wekker. Neem na elke 2 uur pauze.

Luister naar muziek

Muziek heeft betekenis en kan ontzettend goed werken als je wilt ontspannen. Ga er eens goed voor zitten en luister naar de tekst, luister naar de klanken en geniet. Gewoon ogen dicht en mee neuriën, het kan zo ontspannend werken. Muziek, en dan vooral de tekst, kan ook motiverend werken. Het kan je bijstaan bij het verwerken van verdriet, of juist als je verliefd bent. Muziek geeft vaak een woord aan je gevoel. Wat je soms zelf niet kan zeggen kan muziek wel. Dansen op muziek is natuurlijk ook een goede manier om te ontspannen. Gordijnen dicht en bewegen maar, laat je helemaal gaan, je zult merken dat je er een stuk vrolijker van word. Dans, playback, zing mee, alles mag zolang de spanningen maar verdwijnen en je even de stress helemaal bent vergeten. Succes!

 

Groet bijnierklachten.nl

 

https://www.bijnierklachten.nl/hoe-weet-ik-dat-ik-bijnieruitputting-heb/

Leren omgaan met hoogsensitiviteit

Er zijn een heel aantal mensen die moeite hebben met de gevoelige kant van hun persoonlijkheid. Als je niet leert omgaan met hoog gevoeligheid, kan het dat je vast loopt. Door alsmaar meer over je grenzen heen te gaan en niet goed voor jezelf te zorgen, zal je ook alsmaar meer spanning en stress opbouwen. Dat kan zo ver vorderen dat je vergeet hoe je kan ontspannen. 

Bij mensen die hoogsensitief zijn en dat nog maar pas ontdekt hebben, hebben het vaak moeilijk om dit toe te geven. Vaak is de behoefte om “niet anders” te zijn dan anderen mensen groot. Terwijl het net beter is om toe te geven dat je HSP (hoogsensitief persoon) bent, zodat je kan leren hoe je ermee om kan gaan. 

Hoe weet je of je hoogintensief bent?

Het kan dat je heel gevoelig bent, maar toch niet hoogsensitief bent. Iemand die erg gevoelig is maar niet HSP, heeft ook vaak de neiging om veel bezig te zijn met anderen en emoties en gevoelens van anderen en daar zelfs last van ondervinden. Maar bij een hoogsensitief persoon worden al die indrukken en prikkels als erg vermoeiend en soms irriterend ervaren. Al die indrukken en emoties komen als een berg over hen heen en kosten hen heel veel energie. Als HSP’er kan alles je diep raken en kan je er lang in blijven hangen. Je kan een hoog sensitief test invullen om meer duidelijkheid te krijgen.

Wat kan je doen als hoogsensitief persoon?

Als HSP’er heb je een heel andere kijk op de wereld, je ziet veel meer diepgang en daardoor snappen anderen je vaak niet. Maar dat kan ook positieve gevolgen hebben, tenminste als je leert omgaan met die hoog gevoeligheid. Dan kan je een beter contact krijgen met je gevoel en ook met anderen. Bovendien brengt de hoog gevoeligheid veel creativiteit met zich mee.

Voor meer info : website bezoeken

Liever geen operatie

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om een cosmetische ingreep te ondergaan en er zelfs voor te kiezen om met behulp van plastische chirurgie hun uiterlijk volledig te veranderen. Wij vertellen je graag over alternatieven zodat je niet onder het mes hoeft te gaan om gewenste resultaten te behalen.

Het eerste voorbeeld draait om het krijgen van een smallere taille. Wanneer je aan cosmetische ingrepen denkt, denk je automatisch aan liposuctie. Dit is een ingrijpende ingreep die je eigenlijk liever niet moet willen. Wat wij aanraden is om te gaan sporten, en stevig ook. Uiteraard is het een langere weg die je moet afleggen maar het zal veel meer voldoening geven. We raden aan te gaan sporten met een waist trainer. Als je sport met een waist trainer om zal je sneller vet verbranden dan je normaal doet. Wanneer je sneller afvalt ga je natuurlijk ook sneller die gewenste smallere taille krijgen. Daarnaast geeft de waist trainer je ook al een smallere taille wanneer je deze draagt. De waist trainer is in principe voor iedereen te gebruiken. Mannen en vrouwen kunnen allebei aan de slag ermee!

Mocht jij wat aan je billen willen doen zou je ervoor kunnen kiezen om de butt lifter te gaan gebruiken. Dit is een speciaal broekje die verkrijgbaar is met zowel een hoge als lage taille. Wanneer je het broekje aan hebt, worden je benen en billen gecorrigeerd en ook je taille wanneer je kiest voor een broekje met een hogere taille. De butt lifter geeft een ideale pasvorm waardoor je billen strakker zullen lijken. Het resultaat wat je al die tijd al wilde kan je met de butt lifter binnen enkele seconden realiseren. Het is dus een groot voordeel dat je niet per se maanden hoeft te zwoegen in de sportschool om al resultaat te hebben. Natuurlijk is dit wel nodig om het resultaat te krijgen zonder het broekje aan, tot die tijd kunt u gewoon het broekje gebruiken om het gewenste lichaam te hebben.

 

Voor meer info : website bezoeken
1 2 3 5