The Alternative
Financieel

Hoeveel kan ik lenen voor een woning renovatie?

Als je woning langzaam toe is aan een renovatie is, kun je het beter in één keer goed aanpakken. Als je iets doet, doe het dan ook goed is het motto rondom woning renovatie. Ondanks dat de prijzen enorm variëren, is een renovaties alles behalve een goedkoop grapje. De prijzen starten vaak bij € 9.000 en lopen vaak nog veel duurder uit. Laat je niet afschrikken door de kosten, stel jezelf eerder de vraag: Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen voor renovatiewerken?

De prijzen kunnen aardig hoog oplopen voor het renoveren van je woning, grote kans dat je niet zoveel geld op je rekening hebt staan. Gelukkig zijn manieren om geld te lenen zonder omwegen. Wist je dat je tot wel € 50.000,- kunt lenen voor renovatiewerk? Dat is heel veel geld, maar je hebt ook heel veel tijd om het terug te betalen. En in de tijd dat je afbetaald kun je al genieten van je nieuw gerenoveerde woning. Een veel betere deal dan jaren lang in een slechte woning zitten en jaren moeten sparen.

Aandachtspunten kosten ook geld

Verkijk je niet op de kosten van een renovatie. Naast dat de muren weer helemaal nieuw worden en je soms zelfs voor een nieuwe indeling kunt kiezen, zijn er nog veel meer werkzaamheden die vaak vergeten worden. Het controleren van de leidingen is een van deze aandachtspunten. Dit is nodig om lekschade te voorkomen, anders zit je na de verbouwing misschien wel met lekschades. Daarnaast is het ook belangrijk te laten checken of het huis wel voldoet aan de isolatienorm. Sinds 2015 moet elk huis in Vlaanderen aan de minimale isolatienorm voldoen. Het is heel vervelend om aan het eind van de verbouwing erachter te komen dat je het weer kunt openbreken omdat het niet goed genoeg isoleert. Tot slot moet de ketel gecontroleerd worden. Iedereen weet dat een oude ketel veel meer energie verbruikt dan een normale ketel, door hierin te investeren is binnen maar 2 jaar het geld alweer terugverdient. Je hoeft je dus nooit meer af te vragen: Hoeveel kan ik lenen? Genoeg voor een goede renovatie, waar je nog járen plezier van heeft.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/