The Alternative
Image default
Aanbiedingen

How to: veilig een steenzaagmachine gebruiken

Het is tijd om te gaan klussen in de tuin, vaak is een steenzaagmachine dan onmisbaar. Met zo’n machine zaagt u gemakkelijk door allerlei verschillende soorten tegels heen. Van stoeptegels tot aan natuursteen. Dat betekent ook dat steenzaagmachines vlijm scherp zijn en er voorzichtig mee moet worden omgegaan. Met de volgende tips zorgt u ervoor dat u wel in één geheel blijft tijdens het zagen.

 

Tip 1: de juiste materialen en machines

Zoals hierboven al benoemd zijn steenzaagmachines geschikt om stenen mee te zagen. Dit geldt voor tegels, stoeptegels, klinkers en natuursteen. Zo’n machine is dan ook ongeschikt om materialen zoals metaal, kunststof en hout te zagen. Probeer dit dus ook vooral niet uit. Wilt u wel andere materialen zagen? Ga dan op zoek naar een machine die geschikt is voor die specifieke materialen.

 

Tip 2: zorg voor een nette werkplek

Wanneer u met een zaagmachine aan de slag gaat, is het handig om een mooie nette werkplek te hebben. U wilt tijdens het klussen natuurlijk niet uitglijden of struikelen over rondslingerend materiaal. Ruim daarom tussen het zagen door ook uw spullen op die u niet meer nodig heeft. 

 

Tip 3: geef uw volle aandacht aan de machine

Het zagen met een steenzaagmachine heeft uw volle aandacht nodig. De machine kan namelijk wel eens terugslag geven tijdens het zagen. Om dit te voorkomen ondersteunt u uw project stevig of u kunt het vastzetten met klemmen. Op deze manier zorgt u ook dat u twee lege handen heeft om vervolgens de machine vast te houden. Zelfs wanneer er een terugslag plaatsvindt, heeft u nog de volledige controle.

 

Steenzaagmachine nodig?

Wilt u binnenkort gaan klussen en heeft u een steenzaagmachine nodig? Kijk dan eens bij Visser & Visser. Hier kunt u een steenzaagmachine kopen die u volledig zal ondersteunen bij uw projecten. 

 

https://www.visserenvisser.nl/