The Alternative
Gezondheid

Intermittent fasting

Intermittent fasting is een van de populairste diëten van 2021. Het is een afwisselende vorm van vasten. Er zijn een aantal bekende vormen van intermittent fasting, zo kun je een aantal uur per dag vasten. Dit houdt in dat je maar een aantal uren per dag mag eten en buiten die uren vast. Ook kun je dag vasten. Dag vasten betekent dat je een dag heel weinig eet, dus ongeveer 25% van je behoefte en een andere dag alles eet wat je normaal ook zou doen. Ook bestaat er nog periodiek vasten, dit houdt in dat je 1 tot 2 dagen per week vast en dan 5 tot 6 dagen normaal eet.

 

Afvallen met intermittent fasting

Met intermittent fasting kun je afvallen als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Met dag vasten val je het meest af, dit omdat er meer dagen zijn waarop je energie-inname onder je behoefte ligt. Het is dus niet dat je meer afvalt omdat je deze manier van eten hanteert maar omdat je onder je behoefte zit. Aangezien deze eetstijl nog niet zo lang bekend is zijn de effecten op de lange termijn nog niet bekend. Er is wel al uit onderzoek gebleken dat als er sprake is van gewichtsafname de bloeddruk ook lijkt te verlagen.

 

Het beste voedingsadvies

Doordat je niet meer je eten verdeeld over alle uren in een dag eet je sneller minder tijdens intermittent fasting. Minder eten leidt tot een tekort aan voedingsstoffen, het is daarom wel belangrijk dat je er goed op let dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je zou dan ook tijdens intermittent fasting een voedingsschema kunnen samenstellen. Met zo een voedingsschema kun je er voor zorgen dat je genoeg voedingstoffen binnenkrijgt en je alsnog aan je doelen kunt werken. Doelen zoals afvallen maar ook groeien in spiermassa. Het gaat er tenslotte niet om wanneer je eet maar wat je eet op een dag.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/populairste-dieten-van-2021/