The Alternative
Woning en Tuin

Je tegels en voegen onderhouden

Jammer genoeg worden de voegen tussen je mooie tegelvloer in de loop van de weken, maanden en jaren steeds minder wit. De tegels zelf zijn best makkelijk schoon te houden met water en wat schoonmaakproducten. De voegen schoonmaken zal je echter wat meer tijd gaan kosten. Voegen zijn er om de tegels stevig op hun plek te houden. Ze bestaan uit een mix van cement, zand en water. In tegenstelling tot de tegels heb je met de voegen wel last van vocht en vuil wat het vast zal houden. Daardoor is het onderhouden van de voegen wel wat meer arbeidsintensief.

 

Voordat je begint met de voegen schoonmaken is het van belang dat je eerst de tegelvloer volledig schoon hebt gemaakt. Geef deze daarom eerst een grondige poetsbeurt voordat je begint aan de voegen.

 

Je moet er bij de komende stappen eerst goed over nadenken of je de voegen wilt gaan verven of niet. Wanneer je de voegen verft krijg je natuurlijk een mooi evenredig effect en zul je ook het mooiste resultaat krijgen. Wanneer je ervoor kiest om de voegen te verven is het volstaat het om de voegen even schoon te maken met een schuurspons en schoonmaakmiddel om al het vuil weg te krijgen. De voegen dien je hierna volledig te laten opdrogen omdat de voeg verf anders absoluut niet aangebracht kan worden. Je moet aan het soort verf en de grootte van de voegen laten afhangen van hoe je de verf aan gaat brengen. Je kunt het met behulp van een verfkwast doen of rechtstreeks uit de tube met een applicatiedop. Je moet na het verven wel alles rustig kunnen laten drogen en hierna kun je de overtollige voegenverf gaan verwijderen met een zacht sponsje. Met voegenverf kun je de voegen wit maken zoals ze aan het begin waren. Je kunt er uiteraard ook een ander kleurtje aan geven.

 

Mocht je de voegen alleen willen schoonmaken is het vaak zo dat alleen een schuurspons niet volstaat voor een ultiem resultaat. Probeer het poetsen eens te doen met een tandenborstel en wat bleekmiddel. Vaak kan dit je echt al een eind op weg helpen.

 

Voor meer info : website bezoeken