The Alternative
Zakelijk

Het verschil tussen een detachering- en uitzendbureau

Detacheringsbureaus houden zich bezig met het werven, flexibel inzetten en selecteren van personeel. Het is niet hetzelfde als een uitzendbureau hoewel veel mensen dat wel denken. Er is namelijk één groot verschil, bij een uitzendbureau heeft hebben de krachten geen contract dus als de werkzaamheden afgelopen zijn heeft een uitzendbureau geen betalingsplicht meer. Bij een detacheringsbureau staan de arbeidskrachten wel onder contract. Om deze reden heeft zo’n bureau ook goede detachering software nodig.

Omdat je onder een contract valt is de selectieprocedure ook een stuk strenger. Ze nemen namelijk mensen aan die ze dus ook moeten betalen op het moment dat er geen werk is. Het is daarom belangrijke goede uitzend software te gebruiken. Het is namelijk een proces dat vrij nauwkeurig gebeuren moet en deze software ondersteund het bedrijf met het maken van de juiste keuzes. Je wilt dat alles efficiënt verloopt omdat je als detacheerder niet wilt dat je mensen moet betalen die niet aan het werk zijn.

Als je je hebt ingeschreven bij een detacheringsbureau wordt je beoordeeld en kijkt het personeel of jij geschikt bent voor het segment waarop je je hebt ingeschreven. Aan de hand van referenties wordt er meestal gecontroleerd of jij ook daadwerkelijk geschikt bent en het waar is wat je zegt. Het is namelijk extreem belangrijk dat de klanten van een detacheringsbureau betrouwbaar zijn en goed werk kunnen leveren.

Ook hoe met het personeel wordt omgegaan is een groot verschil tussen uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Omdat je onder een contract staat bij een detacheringsbureau hechten zij meer waarde aan je veiligheid en gezondheid dat een uitzendbureau. Hoewel een uitzendbureau ook regels heeft waar zij zich aan moeten houden hechten zij minder waarde aan jou als een persoon.

Zoals je leest zijn er veel verschillen en zijn deze verschillen ook vrij groot. Waar jij voor kiest is afhankelijk van wat het beste bij jou past.

Voor meer info : website bezoeken