The Alternative
Bedrijven

Jouw foto’s scherper en van hogere kwaliteit? Lees dit!

Er zijn honderdduizenden mensen die genot halen uit het maken van leuke foto’s. Vaak doen zij dit in hun vrije tijd omdat ze het leuk vinden, maar er zijn ook mensen die er hun brood mee verdienen. Wat je reden ook is, hier volgen een aantal waardevolle tips om jouw fotogame naar een hoger level te tillen!

 

Check de instellingen van je camera

 

De ene camera is de andere niet. Je zult merken dat er behoorlijk wat verschillende instellingen op je cameratoestel zitten waarvan je van de helft niet eens weet wat het doet. Een goede tip is om de camera altijd terug te zetten naar de basisinstellingen als je begint met het maken van foto’s. Ga met deze instellingen aan de slag en pas ze waar nodig aan. Wees speels, gebruik de zooms, de autofocus en de effecten. Kijk wat werkt voor jou en borduur hier op verder. Door alles te proberen kom je er vanzelf achter wat voor jou werkt en wat niet.

 

Als je het maar vaak genoeg doet

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Alleen zo wordt je beter in wat je doet. Dit geld voor leren auto rijden, voor voetballers die moeten trainen maar ook voor potentiële top fotografen. Door een paar selfies te maken elke week wordt je helaas niet beter, je zult meer bezig moeten zijn met fotografie. Pas op het moment dat jij dagelijks aan de slag gaat met het maken van foto’s wordt je er beter in. Twijfel dus ook niet om soms gewoon je spullen te pakken en naar buiten te gaan om dit te gaan doen. Buiten is er van alles en nog wat om te fotograferen. De natuur, dieren, mooie auto’s en noem het maar op.

Super tip: Wees je eigen oefenmateriaal en probeer allerlei soorten selfies te maken. Speel met het licht en de achtergrond. Kortom, leef je uit.  Om je hierbij te helpen kun je een selfiespiegel gebruiken. Een selfiespiegel maakt het makkelijker om zelf portretten te maken. Je koopt een selfiespiegel in de winkel of online.

 

https://www.doehetselfiebox.nl/nl/fotospiegels/#