The Alternative
Bedrijven

Kerstmis vieren

Het duurt nog wel een tijdje voordat het weer winter is. Dit is geen reden om uit de kerststemming te komen! Kerstmis is een gezellig feest dat ervoor zorgt dat mensen dichter bij elkaar komen. Dit kan het hele jaar gebeuren en daarvoor hoeft het geen kerstmis te zijn. Je hoeft ook geen kerstboom met versiering te hebben staan om wel de kerstgedachte na te leven. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat je elke dag van het jaar andere mensen kunt helpen. Hoe groot of klein het gebaar ook is, zij kunnen zich gewaardeerd voelen door het gebaar wat wordt gegeven.

 

Tijdens kerstmis zou je bijvoorbeeld een witte kerstboom kunnen kopen voor de buren. Misschien dat zij nu wel iets anders nodig hebben? Een boodschapje bij de supermarkt of het wegbrengen van het oud papier? Het hoeft geen groots gebaar te zijn, een klein gebaar kan al heel erg worden gewaardeerd. Naast een goede daad voor de buren zou je ook kunnen kijken of je bij het lokale buurthuis wat kunt betekenen of in het bejaardentehuis om de hoek. Hier zitten vaak mensen die alleen zijn en wel een praatje kunnen gebruiken. Ook zijn zij vaak niet meer zo goed in staat om naar buiten te gaan. Het kan dat zij daardoor geïsoleerd raken. Hier komt de kerstgedachte weer terug: niemand zou alleen moeten zijn met kerst. Maar wel tijdens de rest van het jaar? Ik vind van niet! Daarom is het zo belangrijk dat deze mensen ook wat meer aandacht krijgen door het jaar heen.

 

Kortom: kijk eens om naar een ander en probeer er voor diegene te zijn. Denk wat vaker aan je medemens en probeer te zorgen dat iedereen een waardig bestaan heeft. Ook als mensen het minder hebben dan jij of vaker alleen zijn. Dit betekend niet dat ze graag zo willen leven!

Voor meer info : website bezoeken