The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Leer hoe je moet afdingen om een gitaar!

Leer hoe je moet afdingen om een gitaar!

Dus je denkt dat je de gitaar voor jou gevonden hebt? Gefeliciteerd. Maar je werk is nog niet gedaan – je moet die gitaar krijgen voor een prijs waar je trots op kan zijn. Veel mensen gaan ervan uit dat als er 599 euro op het prijskaartje van de gitaar staat, dat ook de prijs is die ze moeten betalen. Niet waar – muziekwinkels verdienen geld aan de verkoop van koopwaar in hun winkel en kunnen daarom de prijs van die artikelen verlagen om snel meer producten te verkopen. De truc is om ze het voor jou te laten doen.

Het onderhandelingsproces kan lastig zijn – om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, moet u misschien een ongemakkelijk gesprek aangaan met medewerkers van een muziekwinkel. Het is belangrijk te onthouden dat JIJ de controle hebt – muziekwinkels willen je geld, en jij moet zorgen dat ze het verdienen. Hier zijn enkele tips over hoe gitaar prijzen te bespreken met muziek winkelpersoneel: 

 

  • Hou de verkoper op een need to know basis. Vertel ze niet “Ik moet deze gitaar hebben!” Zeg dat je een paar mooie gitaren hebt gezien in andere winkels in de stad.

  • Voordat je begint te onderhandelen, zorg ervoor dat je weet of de prijs inclusief een koffer is. Vraag of de koffer hardshell (meer $) of softshell (minder $) is.

  • Probeer verschillende gitaren uit bij je volgende bezoek. Misschien wil je interesse tonen in een veel goedkopere gitaar. Jou een goedkope gitaar verkopen betekent een kleine commissie voor een medewerker van een muziekwinkel, dus zullen ze waarschijnlijk meer bereid zijn om je een aanbod te doen voor een duurdere gitaar.

  • Wees niet gehaast. Neem je tijd en overweeg zorgvuldig of dit de gitaar is die je echt wilt.

  • Betaal NOOIT een catalogusprijs voor een gitaar. Net als bij auto prijzen, is de catalogusprijs van een gitaar meestal sterk opgeblazen.

Velen van ons vinden het moeilijk om kortingen aan te kaarten bij een verkoper. Hier is een tip – vraag de verkoper om je de “Volledige prijs, inclusief BTW en koffer” voor de gitaar te geven. Als ze de prijsopgave geven, zeg dan: “Hummm, wat kun je doen om me die prijs iets lager te krijgen?” Houd een prijs in gedachten die u bereid bent te betalen – ik mik vaak op 10-15% korting. Als je weet dat een winkel een lagere prijs biedt voor dezelfde gitaar, maak de verkoper daar dan op attent. Je moet misschien een beetje druk uitoefenen, maar daar wen je wel aan.

 

https://www.maxiaxi.com/