The Alternative
Image default
Marketing

Content omzetten in content marketing

Zowel content als content marketing kunnen gericht zijn om in te spelen op de wensen en behoefte van je doelgroep. Als je geen content creëert zal dat geen directe impact hebben op je bedrijf. Content kan iemand de informatie geven die hij of zij nodig heeft, maar het helpt niet om een band te vormen tussen de klant en het bedrijf. Het kan klanten aantrekken maar het bouwt geen gemeenschap op. 

 

Content marketing

De klanten kunnen een reactie toevoegen. Wellicht kunnen ze zich abonneren op je website omdat ze op de hoogte willen zijn van alle toekomstige updates. Klanten kunnen ook de content delen, omdat ze willen dat meerdere mensen op de hoogte zijn. 

Content marketing heeft op deze manier effecten op lange termijn. Het trekt verkeer aan, wat leidt tot klanten. Uiteindelijk zal je een doelgroep creëren die het aanbod ondersteunt. 

Content marketing is erg effectief en makkelijk om te produceren. Het is gemakkelijk omdat je niet alles over een bepaald onderwerp hoeft te weten om te  beginnen. De doelgroep die je wilt bereiken, wilt meer weten over je product en/of dienst en daar weet het bedrijf zelf het meest over. 

 

Hoe maak je content marketing?

Je moet allereerst iets nuttigs hebben om met je doelgroep te doelen. Het is dan ook een idee om allerlei soorten ideeën te generen en hetgeen uit te werken, wat het beste aanslaat bij de doelgroep. Zodra je als bedrijf elementen toevoegt die de content memorabel maken, wordt er een indrukwekkende marketing gecreëerd. 

Kijk ook naar de volgende onderwerpen om de content zo goed mogelijk te maken. 

 

Perspectief 

Welke product of dienst wil je tonen aan je klanten? Zodra je een antwoord hebt op die vraag kan je de volgende vraag stellen. Waarom geef je om je onderwerp? Bedenk een verhaal bij je product of dienst om aan de klanten te tonen waarom deze content wordt gedeeld en waarom jij als bedrijf geeft om je product of dienst. Op deze manier bouw je een band op met je klanten, wat erg belangrijk is. 

Waarde

Zorg ervoor dat je waarde creëert. De content moet waardevol zijn voor je klanten maar ook voor je bedrijf. Post dus niet content wat eigenlijk niks met je product, dienst en bedrijf te maken heeft. Creëer content waar klanten iets mee kunnen en waar ze wellicht mee kunnen interacteren. Bedenk dan ook wat de mensen willen zien en hoe je dit aan ze kan tonen. Om daarachter te komen dan je gerust aan je klanten vragen of dat ze deze informatie willen geven. Dit kan bijvoorbeeld door middel van Instagram story of wellicht door middel van de mail. Het ligt er maar net aan waar je doelgroep het meest te vinden is. Een wordpress specialist kan het schrijven van content uit handen nemen. 

 

Aanbod 

Dan is het ook belangrijk wat je aanbod is. Is dit een foto van een product of een video van een bepaalde dienst? Post geen enorme lange teksten of andere dingen waardoor de klanten kunnen afhaken. Houd de content interessant, om de aandacht te behouden en om nieuwe klanten te werven. Hoe meer je van je producten en/of diensten laat zien, hoe meer mensen geïnteresseerd raken in je bedrijf en wat je nog meer aanbiedt. In principe slaan foto’s en video’s altijd goed aan. Wanneer je video’s plaatst, houd deze dan kort maar krachtig. Je kan het zo gek en leuk maken als dat je wilt. Blijf aan de wensen en behoeften denken van de klant en wees zelfverzekerd met je content.