The Alternative
Hobby en vrije tijd

Leuk om deze zomer te doen; een autopuzzeltocht

Ben je voor komende zomer op zoek naar leuke activiteiten? En vind je het leuk om in jouw auto te rijden? In dat geval is het bijzonder leuk om een autopuzzeltocht te houden. Een autopuzzeltocht staat garant voor spektakel, avontuur en vermaak.

Hoe werkt een autopuzzeltocht?

Bij een autopuzzeltocht krijg je de beschikking over een speciale app. Een app waarop een kompas te zien is; je moet de richting van dit kompas aan zien te houden. Het lastige is alleen dat dit kompas níet aangeeft welke wegen je hiervoor nodig hebt. Aan de hand van het kompas moet je dus zelf gaan puzzelen. Je moet wegen uitproberen en je moet uiteindelijk proberen om op de eindbestemming uit te komen. De ervaring leert dat dit een flinke klus kan zijn; je moet echt goed opletten. Ben je eenmaal de goede weg ingeslagen? Dan zie je op de app de hoeveelheid meters teruglopen. Dát is een goed teken. Als je de hoeveelheid meters juist op ziet lopen, weet je dat je verkeerd aan het rijden bent.

Wat is er zo leuk aan een autopuzzeltocht?

Het leukste van een autopuzzeltocht is het ontdekken van prachtige plekken in Nederland. Dit doe je op een speelse en avontuurlijke manier, samen met jouw auto. Bovendien doe je een autopuzzeltocht altijd met z’n tweeën; leuk om met jouw partner of met een vriend(in) te doen. Bovendien heb je uit meer en meer autopuzzeltochten in ons land de keuze. In verschillende provincies kun je dergelijke tochten maken, waarbij je op de meest fraaie plekken onderweg komt. Daarbij is het goed om te weten dat een dergelijke tocht wel 3 á 5 uur kan duren. Als je voor komende zomer nog op zoek naar een leuke dagbesteding bent, is het maken van een dergelijke tocht zeker een aanrader. Maak je auto helemaal gereed, zoek een goede navigator en schaf één van de puzzeltochten aan. Ga samen de uitdaging aan, ontdek de mooiste plekken in ons land en maak plezier met elkaar. Het feit dat je tijdens onze mooie autoroutes veel plezier maakt, is één van de weinige zekerheden in het leven!

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Roadtrip Nederland