The Alternative
Woning en Tuin

Lichtkleur van sfeerlicht in de woonkamer is sfeerbepalend

Waarom is het zo dat we bij wit licht graag boeken lezen, bij geel warmlicht graag gezellig luieren in de woonkamer en romantische gedachtes krijgen bij rood licht? Waarom heeft de kleur van licht zo ontzettend veel invloed op ons?

 

Licht bepaald de sfeer

Het zijn niet de mooie accessoires die je door de hele woonkamer hebt staan die zorgen voor sfeer. Licht is wat zorgt voor een gezellige sfeer. Al het je de woonkamer nog zo gezellig ingericht, hang er een TL-buis in en alle sfeer is in een klap weg. Dat komt omdat een TL-buis koud licht heeft, beter bekend als blauwwit. Door de TL-buis te vervangen voor een blauwe LED-lamp is de gezelligheid nog altijd nergens te bekennen. Dat komt doordat de kleur blauw nu eenmaal niet veel gezelligheid met zich meebrengt. Door de kleur te veranderen naar een geelwitte kleur heb je al veel meer sfeer. Door het aansteken van een kaarsje wordt een hele kamer gevuld met een oranjegelige kleur, dat is precies hetzelfde effect. Hoe warmer de kleur, hoe gezelliger de sfeer.

 

Sfeerlicht in de woonkamer onmisbaar

Na het lezen van bovenstaande tekst zou je kunnen concluderen dat sfeerlicht in de woonkamer onmisbaar is voor de nodige gezelligheid. Of het nu in de ochtend tijdens een ontbijtje is of in de avond met wat vrienden tijdens een potje kaarten aan de eetkamertafel. Met sfeerlicht in de woonkamer is het bij jou thuis altijd gezellig!

 

https://ambileds.com/pages/sfeerverlichting