The Alternative
Zakelijke dienstverlening

Met of zonder hypotheekadviseur?

Een hypotheek afsluiten is een ingrijpende financiële beslissing, waar deskundige hulp waarschijnlijk zeer welkom bij is. Wat kost dan eigenlijk een goed hypotheekadvies Almere, hoe vind je de juiste adviseur en waar moet je bij de keuze allemaal op letten? Wij gaan antwoord proberen te geven.

Hoe vind je de juiste adviseur?

Wil je telefonisch onafhankelijk hypotheekadvies Almere krijgen? Dan kun je makkelijk met de Consumentenbond bellen. Spreek je liever met een adviseur in persoon? Kies dan een adviseur met behulp van de Advieskeuze tool op het internet. Deze geeft je een overzicht van alle adviseurs bij jouw in de buurt. Zo kun je eenvoudig een onafhankelijk adviseur met goede reviews kiezen.

Waar let je op?

Voordat je een keuze in de adviseur maakt, zoek eerst uit wat voor soort adviseur het is. Er zijn doorgaans vier mogelijkheden adviseurs:

  1. Is in dienst van één hypotheekaanbieder, denk aan een bank. Deze adviseur kan doorgaans alleen hypotheken bij die ene aanbieder afsluiten.
  2. Werkt samen met een kleine hoeveelheid aanbieders. Deze adviseur selecteert naar aanleiding van zijn advies een hypotheek uit het beperkte aantal hypotheekaanbieders waarmee hij samenwerkt.
  3. Werkt met veel of vrijwel alle aanbieders samen en is een onafhankelijk hypotheekadviseur.
  4. Geeft enkel advies en sluit geen producten af. Denk aan een onafhankelijk financieel planner.

Wat kost het?

Woningmarkt doorstromers betalen voor een persoonlijk advies inclusief afsluiten gemiddeld 2300 euro. Starters betalen doorgaan een paar honderd euro minder en ondernemers juist meer. De laagste tarieven liggen rond de 1000 euro.

https://rockethypotheken.nl/