The Alternative
Woning en Tuin

Waar moet je aan denken vóór je verhuisdag?

De verhuisdag komt met rasse schreden nader. Eindelijk kan je de overstap maken naar je nieuwe woning. Veel mensen beginnen al goed op tijd met het inpakken van spullen. Heel goed! Je hebt meer spullen dan je waarschijnlijk denkt en inpakken kost erg veel tijd. Dus begin zeker op tijd met spullen in de dozen te leggen. Begin met de spullen die je niet vaak gebruikt. Vaak zijn dit spullen die ergens op zolder liggen of achter in de kast opgeborgen zijn. Gooi dingen weg die je nooit gebruikt, dit hoeft je allemaal net te verhuizen namelijk! En daar ga je blij mee zijn.

Betonvloer egaliseren

Inmiddels heb je de sleutel ontvangen, en nu? Het is goed om wat tijd te plannen tussen de verhuizing. Ga dus niet meteen de dag dat je de sleutel in ontvangst neemt verhuizen. Begin eerst met de inrichting van je nieuwe woning. Schilder de muren die je wilt schilderen en leg een nieuwe vloer indien nodig. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat veel mensen niet weten, is dat je je vloer vaak eerst zult moeten egaliseren. Een betonvloer egaliseren kan je, als een beetje handig bent, vaak zelf doen. Lees je wel goed in en bekijk wat instructiefilmpjes. Je betonvloer egaliseren zorgt er voor dat je nieuwe vloer niet beschadigd raakt na verloop van tijd. Dit is natuurlijk zonde, want dan kan je alsnog je betonvloer egaliseren en een nieuwe vloer kopen.

 

De inrichting van je kamers bepalen

Bepaal op tijd waar je meubels in je nieuwe woning moeten komen te staan. Maak een planning en een plattegrond. Ga niet pas op de verhuisdag zelf bepalen waar meubels moeten komen te staan, maar maak ruim van tevoren een plattegrond en deel alle kamers in. Je wilt niet na de verhuisdag nog altijd met (zware) meubels door je huis sjouwen omdat ze toch op een andere plek moeten komen te staan. Dus plan dit goed van tevoren, dit gaat je veel tijd en moeite besparen.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/