The Alternative
Image default
Bedrijven

Molenschot Industriebouw: Uw Partner in Professionele Hallenbouw

De professionele bouwers van Molenschot Industriebouw hebben de afgelopen jaren, zowel in Nederland als in België zeer uiteenlopende soorten bedrijfshallen gerealiseerd. Staat u op het punt een nieuwe, moderne bedrijfsruimte met of zonder kantoor te bouwen? Kies dan voor samenwerking met Molenschot: een van de betere constructiebedrijven voor hallenbouw!

Molenschot Industriebouw is expert in betonbouw, houtbouw en staalbouw. De firma heeft een eigen architect in huis. Het woord architect komt van het Griekse architektón dat staat voor bouwmeester. Archi betekent opper en tektón staat voor bouwer. Een architect is geen fysieke bouwer, maar een ontwerper van gebouwen. Hij zet het te realiseren pand op tekening. Vroeger letterlijk op papier, tegenwoordig vrijwel altijd op de computer. Na het afronden van de tekeningen begeleidt een architect het project op technisch en administratief vlak. Gaat het om het ontwerpen van tunnels, dijken, bruggen en andere infrastructurele bouwwerken dan spreekt men meestal van civiel ingenieur in plaats van architect.

Een Rijksbouwmeester is verantwoordelijk voor de architectonische kwaliteit en de stedenbouwkundige inpassing van rijksgebouwen. De functie van Rijksbouwmeester is zo’n 200 geleden in het leven geroepen. De allereerste van Jean Thomas Thibault. Van 1806 tot 1810 had hij de titel ‘architect des Konings’. Andere Rijksbouwmeesters waren A.C. Pierson (van 1857 tot 1870), J.TH.J. Cuypers (van 1921 tot 1924), H. Hoekstra (in 1945 en 1946) en J. Coenen (van 2000 tot 2004). De huidige Rijksbouwmeester is Francesco Veenstra. Veenstra heeft veel ervaring met maatschappelijke bouwopdrachten. We noemen het stadskantoor en de stationshal in Delft, museum Kaap Skil op Texel, de Library of Birmingham en het cultuurcomplex Home in Manchester. 

Veenstra volgde zijn opleiding aan de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam. Naast de functie van Rijksbouwmeester is hij partner bij Vakwerk Architecten. De andere partners zijn Ellen van der Wal en Paul Ketelaars. Ellen heeft veel ervaring met hotels, onderwijsgebouwen, utiliteitsopgaven en zorgprojecten. Haar inspiratie haalt ze uit de eindgebruiker: de buurtbewoner, de leerling, de patiënt et cetera. Pauls expertise ligt met name op het terrein van onderwijsprojecten, woningbouw, commercieel vastgoed en hergebruik. Ook in zijn vrije tijd is Ketelaars volop met bouwprojecten bezig.

https://www.molenschot-industriebouw.nl