The Alternative
Image default
Mode en Kleding

Nitril of latex handschoenen? Welke zijn beter?

Nitril of latex handschoenen? Welke zijn beter?

Als u uw handen goed wilt beschermen tijdens het werken, tuinieren of klussen, zorg dan voor wegwerphandschoenen van goede kwaliteit. Rubber handschoenen zijn onmisbaar voor bouwvakkers, medische professionals en anderen die in contact kunnen komen met chemicaliën of schadelijke materialen. Als u kiest voor rubberen handschoenen, kunt u kiezen uit verschillende soorten. Twee bekende soorten zijn nitril handschoenen en latex handschoenen. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee? En welke is voor u de beste keuze?

De belangrijkste eigenschappen van Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn samengesteld uit synthetische rubbers, wat hun duurzaamheid verhoogt en het risico op scheuren en barsten in de handschoenen vermindert. Er is dus weinig of geen risico op gevaarlijke situaties doordat chemische of gevaarlijke vloeistoffen door de handschoen lekken. Naast chemicaliën houdt nitril ook oliën en vetten tegen. Het mooie van nitril handschoenen is bovendien dat ze schoon en dus uiterst hygiënisch zijn. Daarom is dit type wegwerphandschoen populair in de medische sector en de gezondheidszorg.

Nitril handschoenen zijn ook waterdicht, waardoor ze ideaal zijn voor industriële taken in een vochtige of natte omgeving. Dit is een belangrijk voordeel, want het voorkomt dat er vloeistof door de handschoen heen naar uw huid sijpelt. De synthetische rubbersamenstelling van nitril handschoenen verhoogt de soepelheid en het draagcomfort.

De belangrijkste kenmerken van Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van echt rubber, afkomstig van rubberbomen in Brazilië. Ze lijken veel op plastic, maar zijn dat niet. Wegwerphandschoenen in latex bieden een uitstekende bescherming tegen chemische vloeistoffen en andere gevaarlijke stoffen, terwijl ze goed soepel zijn en een uitstekende pasvorm hebben. Nitril werkhandschoenen zijn beter geschikt als u met oliën of vetten werkt, omdat latex varianten daar niet tegen bestand zijn. Het is ook verstandig nitril te kiezen als u kampt met een latexallergie.

CoolSafety biedt een assortiment wegwerphandschoenen in veel verschillende maten en kleuren. Neem contact met ons op voor advies en begeleiding over welke opties het meest geschikt zijn voor uw behoeften.