The Alternative
Financieel

Online creditcard aanvragen, hoe gaat het in zijn werk?

De meeste creditcardaanbieders bieden nu de mogelijkheid om online aanvraag te doen, en velen bieden zelfs direct een beslissing – een onmiddellijk antwoord dat de aanvrager vertelt of ze succesvol waren of niet. Snelheid is goed, maar door de online aanvraag van de creditcard, krijg je ook toegang tot veel ‘alleen internet’-deals – hetzij van speciale kaartaanbieders of van grote banken met kaarten en deals die niet beschikbaar zijn in een filiaal. 

Het toepassen van online kan daarom een ​​aantal voordelen met zich meebrengen: van een ruimere keuze aan kaarten, om een ​​snellere aanvraagprocedure, om het krijgen van een onmiddellijke beslissing. Zo kun je ook online een Mastercard, Visa of American Express creditcard aanvragen.

Maar hoe snel is het om online een creditcard aan te vragen en hoe direct is direct? En is al deze haast een goed idee financieel?

Online creditcard aanvragen, hoe zit het?

Maar eerst zullen we kijken hoe toepassing van online in het algemeen werkt.

Hoe werken creditcard maatschappijen?

Wanneer een online creditcard aanvraag wordt ingediend de informatie wordt veilig verzonden naar de uitgevende bank of de maatschappij.

Vervolgens gebruiken ze eenvoudige kredietscoregegevens – meestal verwijzend naar een van de belangrijkste kredietreferenties – in combinatie met hun opgegeven criteria voor die specifieke kaart om te bepalen of ze toegang tot krediet bieden.

De BKR registratie en de creditcard aanvraag

Deze kredietreferentiebureaus bevatten informatie over onze financiële geschiedenis, inclusief details over de huidige leningen en hoe betrouwbaar we terugbetalingen verrichten. Ze houden ook algemene informatie over de stabiliteit van een sollicitant bij, zoals of we op de kiezerslijst staan, hoe vaak we zijn verhuisd en de details van onze vorige adressen. Dit wordt ook wel een BKR registratie genoemd.

Iedereen die geïnteresseerd is in een kijkje in de informatie die de kredietinstellingen bijhouden en hoe dit van invloed kan zijn op hun kredietgeschiedenis, vindt hier meer informatie . We bekijken in deze functie nauwkeuriger hoe deze records en toekomstige kansen op kredietwaardigheid kunnen worden verbeterd .

Hier kan het proces verschillen van provider tot provider of van kaart tot kaart. Tenzij de kaartprovider aangeeft dat we onmiddellijk een beslissing nemen, krijgen we vaak niet meteen een beslissing van de bank of de opbouwmaatschappij.

In dergelijke gevallen horen we meestal binnen enkele dagen tot een week na het indienen van onze gegevens van hen. Als duidelijk wordt vermeld dat de provider een “directe beslissing” -proces gebruikt, krijgen aanvragers binnen enkele seconden na de kredietcontrole een ja of nee.

De veiligheid van het online aanvragen

Online aanvraagformulieren worden uitgevoerd vanaf beveiligde servers op een website van een bank of financiële instelling. De informatie die op het formulier wordt ingevoerd, wordt veilig versleuteld, wat betekent dat wanneer de gegevens worden verzonden, deze gecodeerd zijn en alleen kunnen worden gelezen of gedecodeerd door de bank of de opbouwvereniging die het aanvraagformulier host.

Er is meer over hoe om te controleren of de verbinding beveiligd is, en de informatie gecodeerd in onze gids voor online veiligheid hier .

Een directe beslissing bij je creditcard aanvraag, wat houdt het in?

Een directe beslissing toepassing (ook bekend als “directe acceptatie” of “direct antwoord” -applicatie) is een snel online-proces dat computeralgoritmen gebruikt om snel een beslissing te nemen over de geschiktheid van de kandidaat.

Veel grootbanken en grote creditcarduitgevers gebruiken deze technologie om online applicaties snel te volgen, waaronder American Express, VISA en Mastercard.

Hoe werkt deze directe aanvraag?

Zodra de aanvrager zijn informatie heeft ingevuld en het formulier heeft ingediend, wordt de aanvraag vrijwel onmiddellijk verwerkt – en in de meeste gevallen krijgen mensen een automatisch bericht met de vraag of ze al dan niet zijn geaccepteerd.

Omdat het een computer is die de goede en slechte kredietreferentie-indicatoren afwegingen maakt, is het vooral belangrijk om naar de toepassingscriteria te kijken.

Zie het als volgt: bij het persoonlijk of per post aanvragen is er ruimte om te argumenteren en uit te leggen met de mensen die voor de kaartaanbieder werken, maar een computer is niet zo bereid – of in staat – om rekening te houden met die extra informatie of onze persoonlijke situatie.

Ontvangst van de creditcard, hoelang duurt het?

Net zoals gegarandeerde creditcards niet bestaan , betekent directe beslissingen niet direct toegang tot krediet. Op zijn minst moeten mensen die zijn geaccepteerd na het maken van een fast-track applicatie nog steeds wachten op bevestiging per post, of dat de kaart zelf op hen wordt geplaatst.

Het komt minder vaak voor, maar sommige kaartaanbieders willen de aanvraag bevestigen in de vorm van een papieren overeenkomst die moet worden ondertekend en teruggestuurd naar hen. Steeds meer creditcardaanbieders accepteren graag een vorm van elektronische handtekening tijdens het online aanvraagproces.

Dit kan zo eenvoudig zijn als een enkel selectievakje, of meerdere aanvinkvakjes die elk de aanvaarding van de aanvrager bevestigen met de verschillende voorwaarden en verklaringen, en het betekent dat aanvragers niet langer hoeven te wachten tot de overeenkomst in de post is verzonden om met de hand te ondertekenen .

Eenvoudig gezegd, aanvragers die dit doen, stemmen in met de algemene voorwaarden tijdens het aanvraagproces – dus als ze worden geaccepteerd, kan het bedrijf de nieuwe kaart meteen versturen. Hoewel dit sneller is, wordt het des te belangrijker om deze voorwaarden en bepalingen tijdens of waar mogelijk te controleren voordat u de aanvraag indient.

De providers zouden dit vrij gemakkelijk voor ons moeten doen, door koppelingen naar zowel een samenvattend kader (dat in eenvoudige bewoordingen de rentevoeten, vergoedingen en kosten die bij de kaart horen) en de volledige algemene voorwaarden toe te lichten; de meeste bieden ze ook in downloadbare vorm aan.

Na het controleren zijn we daar blij mee, vervolgens ondertekent en verzendt het formulier, de tijd die het nodig heeft om bevestiging en acceptatie (of een afwijzing) te ontvangen, of de kaart zelf, zal variëren, maar een goede vuistregel is van zeven tot tien werkdagen, dus sta twee weken van start tot finish toe.

https://www.leningenhypotheek.com/