Alles wat je moet weten over een Sim Only abonnement

Het betalen van een fortuin voor een gsm-contract is niet aantrekkelijk voor iedereen. Als u tevreden bent met uw telefoon, overweeg dan om voor een ​​SIM only aanbod te kiezen. We hebben hieronder alles verteld wat je moet weten.

Een sim only abonnement biedt u de minuten, teksten en gegevens die u nodig hebt, maar tegen veel lagere maandelijkse kosten dan wanneer u een handset zou meenemen. Er wordt van je verwacht dat je je eigen handset koopt (of je oude gebruikt), maar anders werken deze deals net als een normaal contract.

We gaan een aantal van de voor- en nadelen bekijken van het kiezen van een SIM only-deal van uw mobiele provider, evenals hoe het allemaal werkt, dus u kunt dit overwegen wanneer u uw volgende sim only contract kiest.

 

Grootste kenmerken van een sim only abonnement

 • SIM-only functies in één oogopslag
 • Verkrijgbaar in drie SIM-formaten – standaard, micro en nano
 • U moet nog steeds een kredietcontrole doorgeven om een ​​contract te sluiten
 • Maandelijks betaald voor de duur van het contract
 • De meeste zijn 12 maanden, maar sommige zijn zo kort als een maand of zo lang als 18 maanden
 • Gebruik uw eigen handset, maar zorg ervoor dat deze niet op een ander netwerk is vergrendeld

Wat is een sim only abonnement?

Een alleen-SIM-deal kan een geweldige manier zijn om de gewenste gegevens, oproepen en sms-berichten te krijgen zonder een fortuin te betalen voor uw mobiele contract. Omdat u vrij bent om te winkelen, vindt u veel meer opties om uw contract op maat te maken.

Contractduur sim only

Met een overeenkomst voor een SIM-only contract, bent u nog steeds een contract aan het afsluiten en moet u daarom betalen voor de overeengekomen duur. Het contract voor SIM is echter meestal een stuk korter; ongeveer 12 maanden in vergelijking met de 24 maanden die gebruikelijk is bij aanbiedingen voor mobiele telefoons.

Sommige providers bieden zelfs een maand langlopende contracten, wat handig kan zijn als u wacht op de release van het nieuwste toestel. In plaats van een paar maanden op je oude, verlopen en dure contract te zitten, neem je een SIM only-aanbieding en annuleer je deze zodra je handset beschikbaar is.

Overstappen van sim only provider

Verhuizen naar SIM pas nadat uw contract is afgelopen, is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is een pakket kiezen, wachten tot uw nieuwe SIM aankomt en het vervolgens in uw handset plaatsen om het te gebruiken. U kunt zelfs uw oude nummer behouden wanneer u zich verplaatst door simpelweg om uw PUK-code te vragen wanneer u van provider wisselt.

Het kiezen van een SIM only deal betekent niet dat je beperkt bent in termen van wat je krijgt. Als je graag praat, sms’t of eet, krijg je een pakket dat bij je past. Een aantal operators biedt zelfs een onbeperkt aantal SIM only deals aan.

Welke grootte simkaart heb ik nodig voor mijn toestel?

Verschillende handsets nemen SIM-kaarten met verschillende groottes. De drie standaardmaten zijn:

 • Standaard simkaart (15 mm x 25 mm)
 • Micro-simkaart (12 mm x 15 mm)
 • Nano-simkaart (8.8mx 12.3mm)

Als u niet zeker weet welke SIM u nodig heeft, bieden de meeste netwerkoperators een SIM-kaart aan die vooraf is gesneden naar alle drie de formaten. U hoeft alleen maar het juiste SIM-formaat voor uw telefoon uit te kiezen om het te kunnen gebruiken.

Dit worden soms 3-in-1 SIM-kaarten, Multi-SIM- of Combi-SIM-kaarten genoemd. Informeer daarom bij uw nieuwe provider naar dit type kaart als u niet weet welke maat u moet krijgen.

Als algemene regel geldt: hoe nieuwer de telefoon, hoe kleiner de simkaart. De iPhone 5 en later gebruiken allemaal nano-simkaarten. Eerdere modellen gebruiken de SIM met een microformaat. De Samsung Galaxy S7, S6 Edge en nieuwer maken allemaal gebruik van nano-simkaarten.

Voor- en nadelen van een sim only abonnement

Zoals met alles, hangt de geschiktheid van een SIM-only contract af van uw eigen behoeften. Enkele van de belangrijkste voordelen van het kiezen van SIM omvatten alleen:

 • Vrij om een ​​provider te kiezen: u probeert geen handset te verkrijgen, dus u kunt het beste aanbod voor uw behoeften selecteren op basis van alleen het tarief.
 • Lagere maandelijkse kosten: omdat u ook niet voor een handset betaalt, zal uw maandelijkse verbintenis veel lager zijn dan wanneer u een contract kiest met een bijgeleverde telefoon.
 • Wacht op een nieuwe handset die is vrijgegeven: als je weet dat binnenkort een nieuwe handset wordt uitgebracht, maar je contract is al afgelopen, kun je overschakelen naar een SIM-only deal op een contract van 30 dagen om je uitgaven te verlagen en te annuleren zodra de gewenste telefoon wordt beschikbaar.
 • Blijf bij je telefoon: als je van de telefoon houdt die je nu hebt, waarom betaal je dan om te upgraden? U kunt uw oude handset gebruiken door simpelweg de simkaart te verwisselen om toegang te krijgen tot het nieuwe contract.
 • Eenvoudigere kredietcontrole: als u na de kredietcontrole weigert om een ​​nieuwe telefoon te kopen, kunt u nog steeds in aanmerking komen voor een SIM only-contract, omdat de criteria wat meer ontspannen zijn.

Natuurlijk zijn er altijd twee kanten aan elk verhaal. In termen van alleen SIM-deals, moet u zich ervan bewust zijn dat:

 • Smartphones zijn duur: omdat je geen telefoon bij je contract krijgt, moet je er een kopen met je eigen financiële middelen. Zelfs een eenvoudig toestel dat enkele jaren oud is, zou je een paar honderd pond kunnen kosten, dus houd rekening met deze kosten.
 • Smartphones kunnen worden vergrendeld: als u bent vergrendeld op een bepaald netwerk, moet u mogelijk vragen om uw telefoon te ontgrendelen om een ​​andere provider te kunnen gebruiken. Dit is vaak gratis, maar controleer dit omdat sommige providers af en toe een vergoeding vragen voor deze service.

Geen van deze nadelen zijn bijzondere zaken, maar moet u er rekening mee houden als u alleen maar naar SIM wilt verhuizen.

Sim only besteld maar telefoon is netwerk vergrendeld, wat nu?

Als uw apparaat is geleverd door een specifieke mobiele provider, bestaat de kans dat het is vergrendeld op dat netwerk. Een handset die door Vodafone wordt geleverd, werkt bijvoorbeeld alleen met een Vodafone-simkaart.

Als u niet zeker weet of uw telefoon is vergrendeld of ontgrendeld, haalt u een vriend op een ander netwerk om u een simkaart te lenen. Als er nog steeds wordt gebeld terwijl de andere SIM is geplaatst, is deze niet vergrendeld.

Als u ontdekt dat uw apparaat is vergrendeld op een netwerk en u een andere provider wilt kunnen kiezen, kunt u eenvoudig om ontgrendeling vragen door contact op te nemen met uw netwerk. Dit kan meestal binnen twee tot drie werkdagen worden gedaan, hoewel sommigen hiervoor mogelijk een vergoeding vragen.

Zodra uw telefoon is ontgrendeld, kunt u eenvoudig uw nieuwe simkaart invoegen en genieten van uw nieuwe contract met prijsverlagingen.

 

https://gsm-stuntprijzen.nl/